Zlatan sagsøger atletiktræner efter dopinganklager

Den svenske fodboldstjerne Zlatan Ibrahimovic slæber den tidligere atletiklandstræner Ulf Karlsson i retten for grove injurier, fordi træneren har beskyldt Ibrahimovic for at have brugt doping tidligere i karrieren.

Ibrahimovic' advokat, Fredrik Bogren, vil mandag indsende en stævning for grove injurier til retten i Värmland.

Det skriver Bogren i en e-mail til det svenske nyhedsbureau TT:

"Ulf Karlssons udtalelser er usande, grundløse og meget alvorlige for Ibrahimovic som individ og idrætsmand, samt i forhold til hans sponsorer og samarbejdspartnere. Derfor må påstanden imødegås, og det kommer til at ske gennem en retssag".

Baggrunden for stævningen er de påstande, som Ulf Karlsson fremsatte i forbindelse med et debatarrangement i Värmlands Idrætshistoriske Selskab.

Her anklagede den tidligere atletiklandstræner fodboldstjernen for at have dopet sig, mens han spillede for Juventus mellem 2004 og 2006.

- Jeg tror, han (Ibrahimovic, red) dopede sig, sagde Karlsson, der efterfølgende uddybede beskyldningen overfor Nya Wermlands-Tidningen.

- Fodboldspillere bliver ikke testet så ofte som individuelle udøvere. Zlatan tog ti kilo på i muskler på et halvt år i Juventus. Det er umuligt at gøre på så kort tid, sagde Karlsson til avisen.

I sidste uge undskyldte Ulf Karlsson i et åbent brev over for Zlatan Ibrahimovic:

- Set i bakspejlet forstår jeg, at mine udtalelser kan opfattes, som om jeg peger fingre, og det var slet ikke min mening, skrev han til TT.

/ritzau/

Dagens Gossip