Zlatan sender Chelsea ud og holder liv i sin CL-drøm

09/03/2016

Paris Saint-Germain slog onsdag aften Chelsea 2-1 på udebane og er med en samlet 4-2-sejr over to kampe videre til Champions Leagues kvartfinaler.

PSG-stjernen Zlatan Ibrahimovic har trods en glorværdig karriere og ophold i nogle af verdens største klubber aldrig vundet Champions League, og pokalen med de store ører er da også et udtalt mål for svenskeren.

Med et mål og en assist var den store fodboldpersonlighed selv afgørende for, at drømmen om trofæet stadig er i live i denne sæson.

Ibrahimovic var allerede på færde efter et kvarter, hvor han sendte et fladt indlæg mod bageste stolpe.

Bolden havnede for fødderne af Adrien Rabiot, der havde afløst en skadet Marco Verratti i startopstillingen, og franskmanden lagde uden problemer bolden ind bag Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

PSG dominerede starten af kampen, men Chelsea blev momentvis farlige, især efter sjuskede boldtab af franskmændene på egen banehalvdel.

Ti minutter efter den første PSG-scoring satte netop et boldtab fart i Chelsea. Thiago Motta smed bolden væk midt på banen, og efter et par lynhurtige kombinationer endte bolden hos Diego Costa, der med et flot træk satte en mand af og scorede effektivt.

Med 1-1 ved pausen jagtede Chelsea-holdet sin anden scoring, der ville sende kampen ud i forlænget spilletid.

Den mission blev slået ud af kurs efter en times spil, da målscoreren og det offensive omdrejningspunkt, Diego Costa, måtte lade sig udskifte med en skade.

I stedet blev Ibrahimovic altså matchvinder, da han med 25 minutter tilbage af kampen sendte Angel Di Marias flotte oplæg i mål til en 2-1-føring. Med målet skulle Chelsea score tre gange for at spille sig videre, og det kom englænderne aldrig i nærheden af.

PSG's modstander i kvartfinalerne findes ved lodtrækning 18. marts. Indtil videre er Real Madrid, Wolfsburg, Benfica og nu altså også PSG med i puljen.