Zlatan sikrede sejr efter 27 sekunder

En af de danske rivaler i spillet om at få en billet til playoff-fasen om en billet til VM fik desværre tre point efter en pligtsejr.

Sverige skød sig for alvor ind i varmen i toer-regnskabet med en sejr ude over Kasakhstan. Allerede efter 27 sekunder slog den blå-gule superstjerne Zlatan Ibrahimovic til og scorede kampens eneste mål.

Med 1-0-sejren er Sverige snublende tæt på at tage andenpladsen i Gruppe C – og det med et pointantal, der ligner, at svenskerne ikke bliver den dårligste af det europæiske kvalifikationsspils ni toere.

Den pointmæssige dårligste toer kommer ikke med i det playoff-spil, der vil tælle otte hold, som skal kæmpe om fire billetter til verdensmesterskaberne i Brasilien næste sommer. Gruppe C har været totaldomineret af Tyskland, der har gjort rent bord og ubestridt sat sig tungt på førstepladsen.

Hjemmeholdet Kasakhstan havde ikke meget at byde ind med mod et solidt svensk mandskab, der blandt andre mønstrede den tidligere FC København-spiller Mikael Antonsson i startopstillingen.

Kasakhstans bedste muligheder kom fra indlæg, men Andreas Isaksson i målet kom aldrig for alvor i problemer. Sverige var derimod tæt på flere gange at øge føringen og lukke kampen. Albin Ekdal havde bud efter målet fra kanten af feltet, og Zlatan Ibrahimovic havde kløe i skudfingeren kampen ud.

Svenskerne møder i næste kamp Østrig, hvor de definitivt kan sætte sig på gruppens andenplads. Herefter venter den sidste gruppekamp, hvor Tyskland kommer på besøg.

Dagens Gossip