Zlatan tangerer fransk mållegende

Ikke siden sæsonen 1989/90 har en spiller scoret 30 mål i én og samme sæson i den bedste franske fodboldrække.

Dengang scorede den franske landsholdsangriber Jean-Pierre Papin 30 mål, og den præstation tangerede Zlatan Ibrahimovic søndag aften.

I sæsonens sidste kamp i den franske liga scorede Ibrahimovic til 1-0 for Paris Saint-Germain, som vandt 3-1 på udebane over Lorient.

PSG-spilleren Kévin Gameiro scorede de to øvrige mål for pariserklubben, mens Lorient reducerede i slutminutterne på et straffespark, da PSG fik udvist sin målmand Ronan Le Crom.

Jean-Pierre Papin er dog ikke den mest scorende i den bedste franske række i en og samme sæson. I 1970/71 scorede Josip Skoblar fra Marseille hele 44 mål, så der er stadig et stykke op for svenskeren.

Ibrahimovic og PSG havde allerede vundet det franske mesterskab for nogle uger siden, og søndag kom de op på 83 point efter 38 kampe. Det er 12 point mere end Marseille på andenpladsen.

Evian, som havde Daniel Wass med i hele kampen, tabte 1-2 på udebane til Bordeaux. Danskerklubben kan glæde sig over, at den trods nederlaget reddede sig endnu en sæson i den bedste franske række.

Evian endte blot to pladser over nedrykningsstregen. Brest, Troyes og Nancy rykker ned i den næstbedste franske række.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip