Zohore: Makienok bringer mere til holdet end mig

Angriberen Kenneth Zohore skiftede i sommerpausen fra Fiorentina til Brøndby på en etårig lejeaftale, hvor han var udset til at stå i skyggen af landsholdsspilleren Simon Makienok i angrebet.

En skade til Makienok har banet vejen for Zohore, men den 19-årige angriber medgiver, at holdet er stærkere med konkurrenten på banen.

- Lige nu bringer han lidt mere til holdet, end jeg gør, men hvis jeg fortsætter med at lære, så skal min tid nok komme.

- Simon er lidt ældre end mig. Han er rigtig god til nogle ting, som jeg ikke er så god til, men der er også ting, jeg måske kan lære ham.

- Jeg synes, der er en sund konkurrence mellem os. Jeg vil selvfølgelig ikke have, Simon skal være skadet, for det hjælper ikke holdet.

- To angribere er stadig for lidt - nogle klubber har mange flere - så jeg tror stadig på, at vi begge kan få spilletid, siger Zohore.

I Brøndby er Zohore blevet genforenet med træner Thomas Frank, som angriberen tidligere har arbejdet under på U17- og U19-landsholdet.

Thomas Frank er glad for at have Zohore i truppen, men han understreger, at der er plads til forbedringer.

- Jeg synes, han har voldsomt meget at arbejde på i feltet og noget hovedspil, som han også skal arbejde rigtig meget på, siger Thomas Frank.

Kenneth Zohore uddyber selv, hvor der er plads til forbedringer.

- Jeg skal blive bedre i boksen, og så skal jeg afslutte lidt mere. Der er mange gange, hvor jeg spiller bolden i stedet for at afslutte. Som angriber skal man afslutte så tit, man kan.

- Jeg skal også være bedre til at komme ind i feltet som den første mand. Jeg har haft en tendens til at komme for meget ud i siderne for at få bolden, hvor jeg måske skulle være blevet inde centralt, siger Zohore.

Den 189 centimeter høje angriber føler, han er faldet godt til på holdet, efterhånden som medspillerne har lært hans spillestil bedre at kende. Han håber også på, at han kan blive i Brøndby, efter at lejeaftalen udløber i juni.

- Det kunne være en rigtig god mulighed for mig at blive her, siger han.

Konkurrenten Simon Makienok er et varmt navn i flere europæiske storklubber, hvorfor Brøndby formentlig senest til sommer mangler en eller flere angribere.

Zohore har i efteråret spillet 759 minutter i 13 kampe for Brøndby, hvilket har kastet tre mål af sig.

/ritzau/

Dagens Gossip