Zornig: Heldigt at efterladt pige ikke er ældre

Den nyfødte pige, der blev fundet under en busk i Farum torsdag morgen, kan meget vel være bedre stillet end andre omsorgssvigtede børn. Det vurderer Lisbeth Zornig Andersen, tidligere formand for Børnerådet, ifølge bt.dk.

Den første tid i et spædbarns liv er afgørende for den fundamentale evne til at knytte sig til andre mennesker. Derfor er det et relativt held, at den nyfødte pige ikke er ældre, påpeger hun.

»Det er på en måde enormt positivt, at hun ikke er ældre. Det kan godt være en fordel for hende i forhold til andre omsorgssvigtede børn, der bliver født ind i en familie, hvor mor er der, men ikke har nogen forælderevne. Hende her kan komme i akut familiepleje eller ligefrem blive adopteret, og der kan hun få den gode, sunde tilknytning,« siger Lisbeth Zornig Andersen til bt.dk.

Den lille piges præcise fødselstidspunkt er endnu ukendt, men politiet vurderer, at hun er under et døgn gammel. Morens identitet er ukendt, og det kan også være en fordel for pigen fremover.

»Sandsynligheden for at en mor melder sig og kræver sit barn, er måske ikke så stor i den her sag, og derfor slipper pige for at blive kastet frem og tilbage mellem plejeforældre og biologiske forældre, som det sker for andre anbragte børn,« siger Lisbeth Zornig Andersen til bt.dk.

Hun vurderer, at der kan være mange grunde til, at en mor efterlader sit barn i et buskads. Moren kan være retarderet, psykisk syg, narkoman eller handlet til prostitution. Sikkert er det dog, at der ligger en tragedie bag.

»Moren vil sikkert blive udråbt til den store monstermor, men der er en grund til, at hun har handlet, som hun har gjort. Der ligger helt sikkert en tragisk historie bag. Det er formentlig en desperat handling. Det er en mor, som intet netværk har haft omkring sig,« vurderer Lisbeth Zornig Andersen.

Dagens Gossip