Zornig i retten om menneskesmugling: - Ingen ville jo spørge blaffere om id

- Jeg prøvede at sammenligne det med at samle blaffere op. Der er jo ikke nogen, der tænker over, at man skal tjekke folks rejselegitimation, inden man samler dem op.

Sådan forklarer forfatter, direktør og stifter af Huset Zornig, Lisbeth Zornig Andersen, i Retten i Nykøbing Falster fredag.

Hun er tiltalt for menneskesmugling, fordi sammen med sin mand har givet en syrisk børnefamilie et lift i september sidste år.

Både Lisbeth Zornig og manden Mikael Rauno Lindholm forklarer ellers i retten, hvordan ingen af dem havde kendskab til, at det, de foretog sig, var ulovligt.

Hun forklarer videre, hvordan alt var kaos i Rødbyhavn i de pågældende dage i september i sidste år, hvor der ankom en større strøm af flygtninge til Danmark.

Hun følte ikke bare, at hun kunne sidde på sine hænder, men blev i stedet grebet af en trang til at hjælpe.

- Alle folk snakkede om, hvad de kunne gøre. Nogle unge fyre gik ind og købte ti pakker bleer, som de delte rundt, fortæller hun.

- Det var en meget surrealistisk oplevelse. Alle havde en følelse af, at det, vi var vant til at se inde i fjernsynet, foregik lige foran os, siger Lisbeth Zornig.

Mikael Lindholm forklarer i retten, hvordan han kontaktede politiet for at få afklaret, hvorvidt det var ulovligt. Men det kunne politiet ikke hjælpe ham med.

- Den vagthavende sagde, at det var et finurligt spørgsmål, som han ikke kunne svare på, forklarer Mikael Lindholm.

Han var hjemme på bopælen, da hustruen ringede og fortalte, at hun havde flygtningene med hjem.

- Jeg sagde til hende: Det er fremragende, jeg sætter noget kaffe over, fortæller han i retten.

Der ventes at falde dom i sagen fredag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip