Zornig modsiger socialminister om millionpulje

Der var ikke tale om "fuldstændig lige vilkår" for alle ansøgere til puljen til at fremme socialt udsattes valgdeltagelse, sådan som socialminister Annette Vilhelmsen (SF) ellers har forsikret Folketinget.

Det siger Lisbeth Zornig Andersen, der fik en million kroner fra puljen til projektet Stemmer på Kanten. Det skriver Politiken lørdag.

Lisbeth Zornigs organisation Huset Zornig kendte, i modsætning til de øvrige 35 ansøgere, til puljen, allerede før den blev oprettet officielt.

Og mindst tre dage før de øvrige ansøgere fik Huset Zornig at vide, at puljen var blevet fordoblet fra en til to millioner kroner.

- Det synes jeg ikke er lige vilkår, for det giver os nogle dages forspring, siger Lisbeth Zornig til Politiken.

En anden forskel i vilkårene er ifølge Lisbeth Zornig, at ministeriet ad to omgange sendte embedsmænd ud til Stemmer på Kanten for at hjælpe organisationen med at ansøge. Den service fik ingen andre.

- Jeg er pisseærgerlig over, at de andre ikke også har fået besøg. Og ærgerlig over, hvis de ikke har fået samme rådgivning. For alle har arbejdet under hård tidsfrist for at nå at lave en ansøgning, siger Lisbeth Zornig til Politiken.

Enhedslisten, der sidder med de afgørende mandater, vil først tale om konsekvenser, når ministeren har været i samråd om sagen. Men Lisbeth Zornigs melding om ulige vilkår gør indtryk på socialordfører Finn Sørensen.

- Det rimer jo ikke med det, ministeren siger. Det bekræfter behovet for at få ministeren til at svare på, om hun fortsat er af den opfattelse, at der har været lige vilkår for alle, som hun har sagt i folketingssalen, siger Finn Sørensen til Politiken.

Socialministeren har ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen. Hun henviser til, at hun får lejlighed til at besvare spørgsmål i det kommende samråd.

Venstres Jakob Engel-Schmidt ser udtalelserne som en bekræftelse på, at der ikke har været rent trav om millionpuljen.

- Der er tale om aftalt spil, hvor de organisationer, som ikke nyder særlig interesse fra Annette Vilhelmsen, har ansøgt på ulige vilkår med Huset Zornig.

- Annette Vilhelmsen har sikkert været begejstret for Stemmer på Kanten. Den begejstring har fået hende til at tilsidesætte regler om offentlig forvaltning. Det er politisk nepotisme, der er tale om, siger Jakob Engel-Schmidt til Politiken.

/ritzau/

Dagens Gossip