Zornig: Vilhelmsen trak ikke millionstøtte tilbage

Socialminister Annette Vilhelmsen (SF) lovede for rullende kamera den 29. august 2013, at der var én million kroner på vej til Lisbeth Zornigs projekt Stemmer på kanten.

Og det løfte trak socialministeren aldrig personligt tilbage.

Det fastslår Lisbeth Zornig i en pressemeddelelse, som hun har sendt ud, efter at Annette Vilhelmsen torsdag var i samråd om sagen.

Samrådet skulle blandt andet kaste lys over, hvorfor Zornig - som det fremgik i en DR-udsendelse onsdag - tog til møde hos Vilhelmsen allerede den 18. september for at takke for millionen, selvom den ifølge Vilhelmsen først blev uddelt den 19.

Vilhelmsen svarede på samrådet, at hun godt kunne forstå, hvorfor Zornig fejlagtigt troede, hun havde fået en million kroner. For det var Vilhelmsen jo kommet til at love den 29. august.

Men Villhelmsen svarede aldrig klart på, hvordan og hvornår man undervejs i forløbet, gjorde det klart for Zornig, at løftet om en million kroner var en fejl.

Og løftet om penge blev ifølge pressemeddelelsen fra Zornig aldrig definitivt manet i jorden.

Ifølge Zornig kontaktede Vilhelmsens personlige rådgiver, Jan Alder, hende den 30. august for at fortælle, at løftet ikke kunne gives alligevel. Men det ville Zornig ikke acceptere, når nu løftet var givet for rullende kamera.

Miseren skulle ifølge Zornig så udredes i en snak med ministeren, men den samtale blev aldrig til noget.

I stedet fik Zornig senere på dagen den 30. august en sms fra en souschef i Socialministeriet, der ville snakke "praktik i forbindelse med tilskuddet til Stemmer på kanten, så vi kan få midlerne af sted".

Den 1. september sendte Lisbeth Zornig Andersen en sms til Vilhelmsens personlige rådgiver, Jan Alder, hvori hun skrev, at hun er glad for, "at tingene faldt på plads", og at hun gerne vil mødes med ministeren for at fortælle om projektet.

Det er det møde, der fandt sted den 18. september, og hvor Zornig ifølge DR's optagelser forud for mødet siger, at hun skal ind for at takke ministeren for pengene.

Vilhelmsen sagde i forbindelse med samrådet torsdag, at Lisbeth Zornig brugte mødet til at fremlægge de tanker, hun har med Stemmer på kanten, men at der ikke var tale om, at man behandlede ansøgningen.

Zornig forklarer nu mødet sådan her:

- Da mødet kom i stand den 18. september, indledte Lisbeth Zornig Andersen sin orientering om Stemmer på Kanten på mødet ved at sige, at hun gerne vil orientere ministeren om, hvad ministeriets million vil blive brugt til.

- Dette var ment som en uopfordret venlighed for at klæde ministeren på til senere spørgsmål om, hvad millionen blev brugt til.

- Den efterfølgende orientering handlede om Stemmer på Kantens formål og aktiviteter som helhed, der blev ikke drøftet hverken budget eller ansøgning, skriver Zornig i sin pressemeddelelse torsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip