Æggekage

Æggekage med tomat, purløg og bacon i skiver

Sådan laver du en gammeldags æggekage med bacon og tomat. En dejlig traditionel dansk sommerret, som kan laves på få minutter. Se opskriften her.

Gammeldags æggekage er en hurtig og billig ret, som kan serveres til både frokost og aftensmad. Vi anbefaler på et friskt stykke rugbrød med sprøde baconskiver og purløg på toppen.

Opskriften er til 2 personer og tager under 30 minutter at lave.

Ingredienser

6 æg
3 tomater
1 bundt purløg
100 gram bacon i skiver
1/2 dl sødmælk
1 teskefuld hvedemel
2 spiseskefuld olie (til stegning)

Gammeldags æggekage

Sådan laver man gammeldags æggekage

Fremgangsmetode

1. Slå æggene ud i en skål og pisk dem godt sammen. Tilsæt sødmælk, hvedemel, salt og peber. Pisk det hele sammen til en jævn masse.

2. Skær tomaterne i skiver og snit purløg i små stykker.

3. Tænd op for en stor pande og hæld olien på.

4. Når olien er varmet op, så hæld æggemassen på panden og lad den stege 4-5 minutter.

5. Skru ned for varmen og læg et låg over stegepanden. Giv æggekagen ca. 10 minutter mere til at stege igennem. Når overfladen ikke længere er flydende, så er den gammeldags æggekage færdig.

6. Mens æggekagen steges færdig ved lav varme, så læg baconskiver på en anden pande ved høj blus. Du kan komme en smule olie på panden med baconskiverne. Dryp fedtet af på et stykke køkkenrule. 

7. Put tomatskiverne på æggekagen og drys purlæg på til sidst. Læg de færdigstegte baconskiver ved siden og server.

Læs også

Derfor skal du spise æg hver eneste dag

 

Dagens Gossip