Crème brûlée

Skrevet af webmaster

13/03/2018
Crème brûlée
Crème brûléen med flødeskum og hindbær
Den klassiske, franske Crème brûlée er en dessert, der er elsket af store som små. En skøn og lækker dessert med fløjlsblød vaniljecreme og en sprød sukkerskorpe - se opskriften her.

Mest læste i dag

Opskriften er til 4 personer og tager ca. en time at lave.

Ingredienser:

2 dl sødmælk
2 dl piskefløde
5 spiseskefulde sukker
1 vaniljestand eller 1 spiseskefuld vaniljesukker
4 ægggeblommer

Til karamelisering:

6 teskefulde sukker

Forslag til servering:

1 dl piskefløde
10 hindbær

Crème brûlée opskrift

Fremgangsmetode:

1. Kog mælk, piskefløde, sukker og vaniljestand sammen. 

2. Skil æggeblommerne fra hviden.

3. Afkøl cremen en smule og rør den forsigtig sammen med æggeblommerne. 

4. Sæt ildfaste portionsformer på en bradepande og hæld cremeblandingen i. Hæld kogende vand i bradepanden, så det dækker ca. halvdelen af formene.

5. Sæt ovnen på 150 grader og vent til desserten stivner. Det tager ca. 30-40 minutter. Afkøl.

Crème brûlée brænder - Pas på det går hurtigere end man tror!

6. Drys sukker på og sæt ovnen på grill til sukkeret er karamelliseret efter godt tre minutter. Brug en Crème brûlée brænder, hvis du har sådan en.

7. Server med flødeskum og hindbær.

Tip:

Desserten kan med fordel laves dagen før, men selve karamelliseringen af sukkerskorpen bør ske kort før servering.