Den perfekte vegetarburger med kikærtebøffer

Skrevet af webmaster

14/01/2017
Kikærtebøffer
Foto: Shutterstock
Disse kikærtebøffer er høje på fibre og lavt fedtindhold. Denne vegetarburger leverer på alle niveauer.

Dagens topnyheder

Denne opskrift på bøffer lavet af kikærter er nem at lave og nok til at mætte fire personer. Opskriften tager 25 minutter inklusiv forberedning.

Ingredienser:

400g kikærter på dåse. Husk at dræne vandet fra først

1 citronskal + halvdelen af citronjuicen

1 teskefuld stødt spidskommen

1 bundt koriander, hakket i småstykker

1 æg

100g rasp

1 rødløg, 1/2 hakket og 1/2 i skiver

1 spiseskefuld olivenolie

4 burgerboller

1 stor tomat, skåret i skiver, 1/2 agurk i skiver og chilisauce som tilbehør

Tilberedning:

Hæld kikærter, citronskal, citronjuice, spidskommen, halvdelen af koriander, æg og lidt krydderier i en foodprocessor. Skrab dejen over i en skål og bland med 80g af raspen og de hakkede løg. Form 4 kikærtebøffer og tryk dem i det resterende rasp på begge sider og lad dem stå i 10 minutter.

Opvarm olien i en stegepande og vent til den er brændvarm. Steg bøfferne med 4 minutter på hver side, mens du holder middel varme, så de ikke brænder på.

Skær hver burgerbolle i to og fyld dem med en skive tomat, bøf, to skiver rødløg, nogle agurkskiver og en klat chilisauce og de resterende koriander.

For flere vegetaropskrifter klik her.