Fritter uden dårlig samvittighed

Skrevet af Anna Husted Lægaard

01/02/2017
De smager himmelsk!

Dagens topnyheder

Gulerodsfritter med spicy estragonmayo

Hvis du ikke allerede har prøvet at lave fritter af gulerødder, så kan det virkelig anbefales – og det er en super nem måde at få spist flere af de sunde rødder på!  

Fritter til 4 personer

2 kg gulerødder

Olivenolie, havsalt og sort peber

Mayo til 4 personer

3 dl god mayonnaise

1 spsk. dijonsennep

1 spsk. stødt mild paprika

2 tsk. chiliflager

2 tsk. ahornsirup

Saften af ½-1 lime

2 små potter frisk estragon

 

Fritter

Skræl gulerødderne og skær dem ud i passende fritstørrelse – fritterne svinder en del, så skær dem ikke for korte.

Foto: Sabine Murati

Fordel fritterne jævnt på en bagepapirsbeklædt bageplade.

Dryp gavmildt med olivenolie og krydr med havsalt og sort peber. Vend rundt i fritterne, så alle dækkes af olie og krydderier.

Foto: Sabine Murati

Bag fritterne i en forvarmet ovn på 200C i ca. 50-60 minutter.

Foto: Sabine Murati

 

Mayo

Hak estragonen meget fint og rør alle ingredienserne sammen.

Foto: Sabine Murati

Smag mayonnaisedippen til og server den til gulerodsfritterne.

Foto: Sabine Murati

 

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.