26/01/2018
Hårdkogt æg
Så mange minutter skal et hårdkogt æg have
Så længe skal du koge dine æg, hvis du vil have blødkogt æg, smilende eller hårdkogt æg.

Mest læste i dag

Her finder du kogetider for blødkogt, smilende og hårdkogt æg.

Fremgangsmåde:

1. Hæld vand i en gryde, så vandet netop dækker æggene.

2. Tænd varmeplade og sæt gryden på.

3. Vent til vandet koger og kom så æggene forsigtig i gryden med en ske.

4. HUSK at tage tid på æggene!

5. Kog æggene i 8 minutter og skyl straks med iskoldt vand og server.

Hårdkogt æg kogetid

Hårdkogt æg: 8 minutter

Smilende æg: 6 minutter

Blødkogt æg: 4 minutter

Er ægget er smule større end normal, så kan du lade det koge 30 sekunder længere.

 

Nyttig viden om æg

- Vil du gerne vide om dine æg stadig er friske, så kan du putte det i en skål med vand. Synker ægget ned på bunden, så er det friskt. Flyder den oven på, så er det for gammelt og skal smides ud.

- Undgå æggene revner i gryden ved at tage dem ud af køleskabet en halv time før kogning.

- Æg holder som regel længere tid end ‘mindst holdbar’ på æggebakken.

- Det er en skrøne at æg SKAL opbevares i køleskabet. Du kan sagtens lade dem stå ved stuetemperatur, da holdbarheden er den samme.

For eksempel står æggene i Tyskland og Holland fremme i butikkerne og ikke køleskabe.

Vi håber du kan bruge vores guide til hårdkogt æg og del gerne dine ægge-tips i kommentarerne.