Hårdkogt æg

Så mange minutter skal et hårdkogt æg have

Så længe skal du koge dine æg, hvis du vil have blødkogt æg, smilende eller hårdkogt æg.

Her finder du kogetider for blødkogt, smilende og hårdkogt æg.

Fremgangsmåde:

1. Hæld vand i en gryde, så vandet netop dækker æggene.

2. Tænd varmeplade og sæt gryden på.

3. Vent til vandet koger og kom så æggene forsigtig i gryden med en ske.

4. HUSK at tage tid på æggene!

5. Kog æggene i 8 minutter og skyl straks med iskoldt vand og server.

Hårdkogt æg kogetid

Hårdkogt æg: 8 minutter

Smilende æg: 6 minutter

Blødkogt æg: 4 minutter

Er ægget er smule større end normal, så kan du lade det koge 30 sekunder længere.

Læs også

Derfor skal du spise æg hver eneste dag

 

Nyttig viden om æg

- Vil du gerne vide om dine æg stadig er friske, så kan du putte det i en skål med vand. Synker ægget ned på bunden, så er det friskt. Flyder den oven på, så er det for gammelt og skal smides ud.

- Undgå æggene revner i gryden ved at tage dem ud af køleskabet en halv time før kogning.

- Æg holder som regel længere tid end ‘mindst holdbar’ på æggebakken.

- Det er en skrøne at æg SKAL opbevares i køleskabet. Du kan sagtens lade dem stå ved stuetemperatur, da holdbarheden er den samme.

For eksempel står æggene i Tyskland og Holland fremme i butikkerne og ikke køleskabe.

Vi håber du kan bruge vores guide til hårdkogt æg og del gerne dine ægge-tips i kommentarerne.

Læs også

Vanvittigt tre sekunders-trick gør det latterligt let at pille et hårdkogt æg

 

 

Dagens Gossip