Kålgryde med gulerødder og oksekød

Det lyder måske ikke som verdens lækreste ret sådan en kålgryde. Men lad dig ikke nare. Det smager nemlig sindssygt godt.

Kålgryden gør sig også godt som fyld i hjemmelavede forårsruller.

Til 4 personer skal du bruge:
400g hakket oksekød
500g løg
1200g hvidkål
600g gulerødder
Smag til med havsalt, stødt mild paprika og lidt citronsaft
Olivenolie til stegning
Server med Coconut Aminos, sojasauce eller hot sauce

Sådan gør du
Snit hvidkålet fint – gerne på et mandolinjern.

Skræl gulerødderne og riv dem – jeg bruger mit mandolinjern med en Julienneindsats.

Pil løgene, halver dem og skær dem i fine tern.

Start med at svitse løgene af i olivenolie.

Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt af.

Tilsæt nu fintsnittet hvidkål og revne gulerødder.

Vend godt rundt i gryden. Lad nu retten koge sammen over middel varme og jævnlig omrøring.

Når hvidkålen er kolapset og blevet blød kan retten spises, men giv den gerne lidt længere tid på komfuret, hvis du har mulighed for det – det bliver den nemlig bare endnu bedre af.

Når du er tilfreds med hvidkålens (bløde) bid, smages kålgryden til med havsalt, paprika og lidt citronsaft.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV