30/01/2018
Kogt skinke
Sådan forbereder man den perfekte kogte skinke
Kogt skinke er en simpel ret at lave og som smager virkelig godt. Skinken serveres normalt med kogte kartofler og flødestuvet spinat.

Dagens topnyheder

Hvor lang tid skal en skinke koge? Og hvordan glaserer man sin kogte skinke?

I denne opskrift får du svar på begge spørgsmål

Kogt skinke kogetid

Kogetiden afhænger af skinkens størrelse. En tommelfingerregel er ca. 40 minutter i kogende vand per kilo skinke.

Det vil sige:

1 kilo skinke = 40 minutter

1,5 kilo skinke = 60 minutter / 1 time

2 kilo skinke =  80 minutter / 1 time og 20 minutter

2,5 kilo skinke = 100 minutter / 1 time og 40 minutter

3 kilo skine = 120 minutter / 2 timer

Sådan forbereder du skinken

1. Først fjernes nettet af skinken og læg den i en stor gryden, så der er god plads. 

2. Fyld gryden op med koldt vand, så den netop dækker din skinke. Tilsæt salt, peber og et par laurbærblade.

3. Tænd for kogepladen og kog vandet op. Tag skummet af med ske og læg et låg på gryden.

4. Lad skinken simre ved den oplyste tid.

Hvis du vil have din kogte skinke helt perfekt, så kan stikke et stegetermometer i midten af kødet, hvor den gerne skal være 75 grader.

5. Tag gryden af kogepladen og lad skinken trække i vandet i 20 minutter.

Du kan sagtens spise den røgede skinke som den er eller du kan glaserer den i ovnen, hvilket varmt kan anbefales. Vi har lavet en guide herunder.

Sådan glaserer du den kogte skinke

1. Tag to spiseskefulde sennep og rør det sammen med to spiseskefulde brun farin og to pasteuriserede æggeblommer. Sørg for at røre det godt ud.

2. Skær fine skrå ruder på toppen.

3. Smør kogt skinke med glaseringen og drys lidt rasp på dem inden den lægges i et ildfast fad og så i ovnen.

4. Giv den glaseret skinke 15 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.

OBS! Nogle skinker kommer med et fedtlag, som skal fjernes inden glaseringen. Dette kan gøres med fingrene eller en kniv.

Du finder også vores opskrift på flødestuvet spinat her.