Lækker sommerret: Marineret kyllingebryst med grillede grøntsager

Skrevet af Marie Milling

09/05/2015
Foto: Anna Mai Brodersen/Dagens.dk
Foto: Anna Mai Brodersen/Dagens.dk
Nem ret til en lun aften og kogebogen.

Dagens topnyheder

Foruden min Wok er grillpanden mit favoritværktøj i køkkenet. Her er ingredienserne til den perfekte sommermad, som tager næsten ingen tid. Det er da lækkert!

Du skal dog lige være opmærksom på, at kyllingen skal marineres et par timer før (eller dagen før). Ellers tager hele operationen kun ca. 30 min.

til 4. personer:

Kød:
4 store stk. kyllingebryst
1 spsk østerssauce
2 fed pressede hvidløg
1 tsk citronsaft
1 spsk soya
1 spsk finthakket ingefær
1 spsk akaciehonning
1 tsk sambal oelek (alt efter styrke)
salt & peber

Grøntsager:
1 bundt asparges
250g champignons
14 stk. cherrytomater
0,5 squash
4 forårsløg

Dressing
500g cremefraiche (jeg foretrækker 18%, men skyr eller fromage frais virker også :) )
0,5 tsk paprika
1 fed presset hvidløg
0,5 tsk citronsaft (undlades, hvis man bruger skyr – den er sur nok)
1 tsk sambal oelek (alt efter styrke)
1 tsk honning
salt & peber
 

Bland marinaden i en skål og hæld den over i en frysepose sammen med kyllingebrysterne. Lad den stå i ca. 2 timer, så marinaden trænger godt ind. (Den kan sagtens laves dagen før og stå på køl hele natten).
Når marineringen er færdig og du er klar til at lave maden, skal du enten tænde op i din grill eller (som jeg gjorde) tænde for en grillpande på fuld drøn.
Steg først kyllingebrysterne (det tager 15-20 min). Herefter steges grøntsagerne.
Hvis du har en kæmpe stor grillpande, kan man sagtens stege det hele samtidigt, men det har jeg nu engang ikke.

Bland alle ingredienserne til dressingen godt.

Velbekomme.

Find flere opskrifter til kogebogen ved at klikke her.

Anna Mai Brodersen blogger om retter uden stivelse til fornuftige penge på udenstivelse.dk. Følg hende på Facebook.