Marineret andebryst med sprøde rodfrugtestænger og svampe-rødvinssauce

Skrevet af Anna Mai Brodersen

30/05/2015

Mest læste i dag

Den er let og lækker, men stadig med en god sovs og lækker salat. Velbekomme, siger jeg bare!

Til fire personer skal du bruge

Andebryst:
4 stk. andebryst
4 spsk østerssauce
1 fed pressede hvidløg
1 tsk soya
1 tsk finthakket ingefær
1 spsk akaciehonning
1 tsk sambal oelek (alt efter styrke)
2 tsk sesamolie (kan undværes)
2 spsk sesamkerner
2 spsk olivenolie
salt & peber

Rodfrugestænger:
4 store gulerødder
2 store pastinakker
2 store rødbeder
1 spsk olivenolie
1 spsk tørret basilikum el. estragon
2 pressede fed hvidløg
Godt med salt og peber

Sovs:
1 finthakket løg
100g hakkede champignons
Fedt fra andebryst
1 dl rødvin
0,25l piskefløde
2 tsk tørret estragon
Lidt smør til stegning

Salat:
1 pakke napolitanosalat
2 appelsiner
3 spsk hasselnødder
1 spsk sesamkerner

Sådan gør du
Bland marinaden i en skål og hæld den over i en frysepose sammen med andebrysterne. Lad den stå i ca. 2 timer, så marinaden trænger godt ind. (Den kan sagtens laves dagen før og stå på køl hele natten).

Når marineringen er færdig og du er klar til at lave maden, skal du varme ovnen op på 200 grader.

Skær rodfrugterne ud og bland dem med krydderier og olie i en frysepose. Hæld dem ud på en plade med bagepapir og stil dem i ovnen (de skal have ca. 45 min. - til de er næsten sorte).

Varm en pande op på fuld drøn. Når panden er godt varm, skru da ned til middel varme og læg andebrysterne med skindsiden nedad mens den stadig er godt varm. Steg til andebrysterne (det tager 3-4 min). Læg andebrysterne i et ovnfast fad og stil dem ind i ovnen i ca. 20 min.

Når de har været i ovnen i ca. 20 min., skal de hvile i ca. 10-20 min.

Varm en kasserolle op til middel varme og smelt smørret. Sautér løgene til de får en gul overflade og tilsæt de hakkede champignons. Når champignonerne har fået stegt væsken ud, tilsættes rødvin. Lad det koge ned til en tyk masse på ca. 2-3 spsk.

Tilsæt herefter fedtet fra det ovnfaste fad med andebryster: Tilsæt piskefløde og estragon.

Lad det varme stille og roligt op i et par minutter.

Skræl appelsinerne og skær dem ud i små stykker.

Bland alle indgredienserne til salaten godt. Velbekomme!

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

Anna Mai Brodersen blogger om retter uden stivelse til fornuftige penge på udenstivelse.dk. Følg hende på Facebook her.