Mexikansk lasagne

Skrevet af webmaster

13/06/2017
Mexikansk lasagne
Foto: Shutterstock
Her er en super lækker opskrift på mexikansk lasagne. En lækker krydret lasagne, som lige er en tand mere spændende en den klassiske lasagne.

Dagens topnyheder

Et sikkert hit til når vennerne kommer på besøg eller en aften hvor det lige skal være lidt ekstra lækkert!

  • 500 g. kylling/kalkun i skiver
  • 2 små løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. Flåede tomater
  • 2½ dl mælk
  • 2½ dl piskefløde
  • 500 g. spinat
  • 1 ds tomatpure
  • 1 ps revet ost
  • Lasagneplader
  • Salt + peber
  • Karry
  • Oregano
  • 1 ps Fajitakrydderi
  • Olie

Tag en gryde og varm lidt olie. ’Brænd’ derefter lidt karry i den varme gryde inden du tilsætter kylling eller kalkun.

I en anden gryde svitser du de hakkede løg samt hvidløg. Tilsæt derefter de flåede tomater, tomatpure, mælk, fløde og krydderier. Spinatetn i denne opskrift absorberer lidt af den stærke smag, så vær ikke alt for forsigtig med krydderierne. Det er ikke for sjov vi kalder det en mexikansk lasagne, vel?

Lad dette stå og simre i 10-15 minutter.

Smør herefter et ildfast fad med olie og læg et lag lasagneplader i bunden. Derefter sauce, spinat, kylling/kalkun og derefter ost. Fortsæt sådan, og slut af med et lag sauce og ost på toppen. Sæt den i en forvarmet ovn, på en plade midt i ovnen ved ca. 180 grader i 30 minutter. Tag derefter lasagnen ud af ovnen og lad den hvile tildækket, evt med sølvpapir, i ca. 10 minutter.

I en mexikansk lasagne er det naturligvis oplagt at eksperimentere med chili og Jalapeño, men jeg vil lade det op til jer brugere selv at tilsætte det og bestemme mængde, da der er stor forskel på hvor stærk mad folk kan klare.

Velbekomme!