Smagfuld aftensmad, der passer sig selv

Skrevet af Anna Husted Lægaard

22/11/2016
Denne saftige kylling må prøves!

Dagens topnyheder

Timian-æblekylling i fad

Aromatisk og smagfuld kylling på bund af kartofler og grønne bønner - nem hverdagsmad, der passer sig selv, imens du laver andre ting.

 

Til 4 personer

1 hel kylling

1 stort sødt æble

30 kviste frisk timian

1 kvist frisk rosmarin

Havsalt og sort peber

1600g mellemstore kartofler

400g rå grønne bønner

½-1 dl mild olivenolie

 

Skrub kartoflerne grundigt og del dem i kvarte.

Nip enderne af de grønne bønner.

Bland kartofler og grønne bønner sammen i bunden af et ovnfast fad.

Pil bladene af 15 timiankviste og rosmarinkvisten og bland dem sammen med grøntsagerne.

Overhæld grøntsagerne med olivenolie, havsalt og sort peber og vend godt rundt.

Foto: Sabine Murati

Krydr kyllingen godt med havsalt og sort peber og placer den ovenpå grøntsagerne i det ovnfaste fad.

Stik huller i æblet med en kniv (uden at skære det over), det vil bevirke, at æblet frigiver mere saft inde i kyllingen. Put æblet og de sidste 15 kviste frisk timian op i kyllingen.

Foto: Sabine Murati

Sæt fadet i en forvarmet ovn på 180C og lad kyllingen stege i 1½-2 timer eller indtil grøntsagerne er møre og kyllingen gennemstegt. Der kan med fordel skrues op på 225C de sidste 5-10 minutter for sprødere skind.

Server kylling og grøntsager til en lækker salat.  

Foto: Sabine Murati

 

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.'