Dansk Folkeparti vil ikke afvise topskattelettelser

Selv om Dansk Folkeparti ikke ønsker at sænke skatten for dem, der tjener mest, vil partiets formand ikke afvise, at topskattelettelser kan komme på tale i efterårets forhandlinger.

På partiets sommergruppemøde i Svendborg bliver partitoppen igen og igen spurgt til skattespørgsmålet. Og partiformanden Kristian Thulesen Dahl afviser ikke at sænke skatten direkte i toppen.

- Vi har svært ved at se, at der er råd til skattelettelser. Og hvis der er råd, så mener vi, at de skal gå til personer med de laveste indkomster. Det er vores indgang til forhandlingerne.

- Men det vigtigste er, at vi får styr på Danmarks grænser og indvandringsspørgsmålet. Det har vi ikke i dag, og det skal vi have, siger Kristian Thulesen Dahl.

Spørgsmålet om lettelser af topskatten ventes at blive et omstridt punkt i efterårets politiske forhandlinger. Dansk Folkeparti vil helst være fri, mens Liberal Alliance har krævet lettelser i topskatten for fortsat at støtte Venstre-regeringen.

- Vi har den arbejdsmetode i Dansk Folkeparti, at vi ikke går ind ad døren til forhandlingslokalet med ultimative krav, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Et langt liv i politik har lært mig, at de partier, der møder op med ultimative krav, ofte ender med at stå forpjuskede tilbage. De deponerer deres forhandlingsposition i ultimative krav, og så får de ikke ret meget igennem, siger han.

Dansk Folkeparti kommer til forhandlingerne for med al DF's kraft at få partiets politik igennem, understreger Kristian Thulesen Dahl. Og så er det et vilkår, at forskellige partier lægger forskellige ønsker på bordet.

Men for Dansk Folkeparti er udlændinge- og asylpolitik absolut det vigtigste på dagsordenen.

- Det vigtigste er, at vi har styr på indvandringen og det, der sker ved Danmarks grænser, siger Kristian Thulesen Dahl på sommergruppemødet.

/ritzau/

Dagens Gossip