DF vil skrotte flygtninge- og menneskerettighedskonventionen

Fem markante stramninger i udlændinge- og asylpolitikken kommer til at udgøre Dansk Folkepartis hovedkrav i efterårets svære 2025-forhandlinger.

Det fastslår DF-formand Kristian Thulesen Dahl i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Svendborg onsdag.

Mange af kravene har partiet lanceret tidligere, men hidtil har Venstre-regeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen sagt nej. Dermed er de to største partier i blå blok tilsyneladende på kollisionskurs forud for forhandlingerne.

Venstre har blandt andet afvist den permanente kontrol ved Danmarks grænser. Den skal ifølge DF bruges til at lave straksbehandling af asylansøgere på grænsen:

- At gøre grænsekontrollen permanent og bruge den aktivt til at afvise dem, der kommer til Danmark fra et fredeligt land, er det enkeltstående punkt på listen, som med det samme vil have indvirkning på, hvor mange der søger til Danmark for at få asyl, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han mener, at grænsekontrollen er nødvendigt for at sikre "tryghed" i Danmark i 2025. Og det er i Dansk Folkepartis optik langt vigtigere for Danmark fremtid, end at der eksempelvis gives skattelettelser for at skabe vækst, som Venstre, LA og De Konservative taler for.

Kommer de rejsende til den danske grænse via et sikkert land som Tyskland, må de ifølge Thulesen Dahl søge asyl der. DF vil også droppe integrationsplaner for de enkelte og i stedet indføre hjemsendelsesplaner.

Desuden skal Danmark ikke længere være med i Flygtningekonventionen, Menneskerettighedskonventionen og Statsløsekonventionen.

På spørgsmålet om, hvorvidt det er gammel suppe, som blot bliver kogt op, svarer han:

- Det er fuldstændig rigtigt, at en del vil høre dette og sige, at det er deja vu. At det er DF Classic, men det har jeg intet imod, for vi gik til valg sidste sommer på, at "Dansk Folkeparti, ved du, hvor du har", siger han.

Et andet centralt punkt i planen er et opgør med de internationale konventionerne. Mens det normalt regnes for en sikker vej til at nedkalde international kritik, så forventer DF-formanden, at der nu tværtimod vil vise sig at være opbakning fra andre lande.

- Når vi har identificeret helt konkrete udfordringer, som at vi ikke kan udvise kriminelle med henvisning til, at de har familieliv i Danmark. Så tror vi, med den diskussion der er i andre lande, at der vil være en stor forståelse for, at Danmark rejser dette, siger han med henvisning til Gimi Levakovic-sagen.

Konkret nævner han lande som Østrig, Holland, Storbritannien samt Frankrig, hvor sidstnævnte har haft undtagelsestilstand i længere tid.

Venstre afviser at imidlertid at træde ud eller lave forbehold til konventionerne. Venstre dog åbne for at "udfordre" konventionerne via dansk lovgivning.

Som udgangspunkt vil Kristian Thulesen Dahl helst forhandle internationalt, men han er åben for at lave national lovgivning, hvis det er det, der kan findes flertal for.

- Hvis andre partier i Folketinget er med på, at vi når det samme sted hen, men på en anden måde, så diskuterer vi det selvfølgelig med dem, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip