Ex-DF'er modsiger Messerschmidt-forklaring fuldstændig

Europaparlamentsmedlem Rikke Karlsson (tidligere DF) kan overhovedet ikke genkende forklaringen fra DF's EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt i sagen om Meld og Feld.

Messerschmidt har onsdag trukket sig fra posten som leder af DF i Europaparlamentet, efter hvad han beskriver som formalitetsfejl i sagen, hvor Karlsson ifølge egen forklaring er blevet meldt ind i en bestyrelse uden at kende til det.

Dokumenter fra det franske indenrigsministerium, som Ekstra Bladet har fremlagt, viser, at både parlamentsmedlemmet Jørn Dohrmann (DF) og Rikke Karlsson har været medlemmer af ledelsen i den politiske alliance Meld.

De blev valgt på fondens generalforsamling tilbage i november 2014, hvor ingen af dem var til stede. Messerschmidt husker ellers at have set dem begge til mindst et møde.

- Rikke Karlsson har også deltaget i et af dem, et ganske stormombrust et i november 2015, siger han.

- Det var generalforsamling og kombineret bestyrelsesmøde, og ved det seneste deltog alle fire MEP'ere, siger Messerschmidt og henviser til de daværende fire DF-medlemmer af EU-Parlamentet.

Men Karlsson modsiger Messerschmidts forklaring:

- Det, der er foregået, er juridisk ulovligt. Vi har ventet nogle dage på, at Messerschmidt skulle finde dokumentation for, at vi skulle have givet vores besyv med, og det har han ikke kunnet finde.

- Han kalder møderne uformelle, men det giver på ingen måde mening for mig, siger hun.

Til spørgsmålet om Messerschmidt lyver, siger hun:

- Det må jeg jo sige, at han gør. Jeg har ikke deltaget i nogen møder - jeg har ikke deltaget i noget som helst. Det passer simpelthen ikke, at jeg hverken formelt eller uformelt har deltaget i noget som helst.

Karlsson har både anmeldt Messerschmidt til det danske politi og til EU's svindelkontor, Olaf.

/ritzau/

Dagens Gossip