Københavnere vil legalisere hash efter skudepisode på Christiania

To betjente blev skudt på Christiania onsdag, og torsdag opstod der slagsmål i Københavns Nordvestkvarter, som angiveligt havde forbindelse til hashhandel.

Det får nu Københavns overborgmester Frank Jensen og en række almindelige københavnere til at foreslå en legalisering af hash, skriver Ekstra Bladet.

- Fra Københavns Rådhus har vi efterlyst en anden vej. En vej hvor vi prøver at lægge et legaliseringsspor ud og taget ansvar for, hvilken hash der sælges, og hvem det sælges til, siger Frank Jensen. 

Avisen har også talt med en række bekymrede borgere i Københavns Nordvestkvarter, som er bekymrede for, hvad der vil ske i deres område, hvis hashsalgets centrum ikke længere er på Pusherstreet på Christinia.

Læs også: Terrorekspert tvivler på IS-erklæring om politiskudmand

- Jeg er født og opvokset her i Nordvest, og det har altid været her, men det er jo klart, at der kommer endnu mere, når Pusher Street bliver ryddet. Jeg ser helst, at det bliver på Christiania, men jeg synes, at hash burde legaliseres, så der kan holdes kontrol med det, siger John Anderson.

De Radikale har også ændret holdning efter skyderiet. Nu går partiet ind for et tre år langt forsøg med fri hash i hele landet, skriver DR

- Vi foreslår et tre år langt forsøg, hvor man kan købe hash i statskontrollerede butikker i hele landet, siger Morten Østergaard, politisk leder for De Radikale. Der er dog stadig et politisk flertal på Christiansborg for et forbud.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip