Mette Frederiksen i kontant angreb: 'Luk alle muslimske friskoler'

Foto: Polfoto/Jens Dresling

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen ønsker at sætte en stopper for de omdiskuterede muslimske friskoler i Danmark.

Igennem længere tid har en række muslimske friskoler i Danmark mødt stor kritik og vrede, da skolernes værdier har adskilt sig markant fra den danske folkeskole.

Nu kræver Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, at der bliver gjort op med den omdiskuterede undervisning, og i et interview med BT forklarer hun, at det skal ske ved en lukning af de muslimske friskoler.

Et forslag, som formanden vil lægger op til forhandlinger med regeringen, DF og andre partier, der vil være med.

- Når vi lægger forslaget frem, så er det med et ønske om at lukke de muslimske friskoler, forklarer Mette Frederiksen til BT og understreger, at man ikke ønsker skoler med lærere, der ’ikke spiller efter de demokratiske spilleregler’.

Det konkrete forslag går på, at man skal fjerne statstilskuddet til friskoler, der har en andel af elever med udenlandsk baggrund på over 50 procent.

Læs også

Forskere afslører nyt vidundermiddel til øget skægvækst

Herefter vurderes det, at det manglede tilskud vil tvinge skolerne til at lukke, da de ikke selv har finanserne til at holde sig kørende.

Forbuddet skyldes blandt andet, at de muslimske friskoler langt fra fremmer danske værdier. Det forklarer Mette Frederiksen.

- Jeg må være ærlig og sige, at grundlæggende er det ikke en god idé med muslimske friskoler. Når man er barn i Danmark er det utrolig vigtigt, at man vokser op i den danske kultur og den danske hverdag. Ligegyldigt hvordan, man vender og drejer det, så er en friskole, der tager udgangspunkt i Islam, ikke en del af majoritetskulturen i Danmark, lyder det fra S-formanden.

Det vurderes, at Socialdemokratiets nye forslag kan være i strid med både den danske grundlov samt Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, men Mette Frederiksen er fortrøstningsfuld og mener, at forslaget bør kunne lade sig gøre.

Læs også

Fynbo nægtede at sælge sin hundehvalp: Det fik uhyggelig konsekvenser

- Jeg må også være ærlig og sige, at vi lever i en tid, hvor vi hele tiden er oppe imod nogle nye udfordringer i det her samfund på grund af en fejlslagen indvandrings- og integrationspolitik, hvor vi lægger arm med juraen. Det kan jo ikke nytte noget, at vi står handlingslammede tilbage, når vi kan se, at der er muslimske friskoler, hvor lærerne modvirker det danske demokrati, forklarer hun.

Mette Frederiksen forklarer, at de cirka 5.000 børn på muslimske friskoler i stedet skal spredes ud på folkeskoler.

Der har det seneste år været flere afsløringer fremme om muslimske friskoler, der enten har udtrykt terrorsympati eller antisemitiske holdninger.

Seneste har BT i denne uge kunne afsløre, at skolelederen på Al Quds Skole i København Waleed Houji havde opslag med antisemitiske billeder fra den muslimske terrororganisation Hamas på sin Facebook-profil.

Derudover havde en klasselærer på skolen, Naji Dyndgaard, skrev antisemitiske opslag på Facebook - blandt andet at jøderne i Israel opfører sig som dyr.

Læs også: Undervisningsminister vil have islamkritik på skoleskemaet

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip