Minister vil hæve straffen for chikane mod betjente

Længere fængselsstraf skal komme chikanen mod politifolk til livs. Mandag blev en fængselsbetjent overfaldet.

Det skal koste op til to års fængsel og en stor bøde, hvis man chikanerer politifolk, fængselsbetjente og andre offentligt ansatte, når de har fri.

Det foreslår justitsminister Søren Pind (V), skriver DR Nyheder.

- Det er efter min bedste opfattelse helt naturligt at gribe ind over for den stigende chikane, vi oplever af frontlinjepersonale herunder politifolk, som på den måde ikke vil kunne passe deres arbejde i fred, siger Søren Pind.

Loven er blandt i alt 18 tiltag i den respektpakke, som skal i høring fredag.

I løbet af sommeren er en række politifolk blandt andet blevet chikaneret på en hjemmeside, hvor de fremstilles som forbrydere med billede, navn, adresse og telefonnummer, fordi de har arbejdet med at rydde Pusher Street på Christiania.

Og hos fængselsbetjentenes fagforening har man siden juli haft omkring 40 sager om trusler og overfald af fængselsbetjente. Senest mandag blev en fængselsbetjent overfaldet af to tidligere ansatte, da han stod foran sit barns institution.

Fængselsforbundet, der repræsenterer fængselsbetjentene, mener, at skærpet straf for chikane, sender et vigtigt signal:

- Jeg er jo ikke så naiv, at jeg tror, at bare fordi man fordobler straffen, er der nogle, der holder op med det, siger forbundsformand Kim Østerbye.

- Men man sender et rigtig godt signal til personalet, og man sender et rigtig godt signal ind i det kriminelle miljø, hvor man siger, at nu må nok være nok. Vi skal ikke finde os i ikke at kunne gå på gaden, bare fordi vi er fængselsbetjente, siger han.

/ritzau/

Dagens Underholdning