Nu har Donald Trump endelig fået sin mur

Det skulle jo ske, at de amerikanske republikaneres præsidentkandidat, Donald Trump, fik sin vilje og får "en mur".

Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, er blevet berømt og berygtet for sine udtalelser, der på én og samme tid virker til at ramme plet hos en stor del af den amerikanske befolkning og samtidig chokere andre. 

En af udtalelserne, der også fremgår af Trumps eget reformprogram for indvandring, handler om det første punkt ud af tre kerneinitiativer, han har tænkt sig at gennemføre som præsident:

At få bygget en mur langs den sydlige grænse af USA ned mod Sydamerika, hvor en hel del illegale såvel som legale indvandrere dagligt krydser.

- En nation uden en grænse er jo ikke en nation, mener han.

Læs også: Uhyggeligt billede breder sig af Donald Trumps vicepræsident: Kan du se hvorfor?

Derudover har han til flere vælgermøder under sin kampagne udtrykt, at han har tænkt sig at få “de andre”, hermed grænselandet Mexico, til at betale for muren.

Udtalelserne og reformprogrammet møder stor opbakning fra en del af den amerikanske befolkning; især “arbejderklassen” eller middelklassefamilier, der føler sig ramt i forhold til jobmuligheder af indvandringen.

Donald Trump bliver dog også kritiseret markant for valgløftet, som kritikere har sammenlignet med Hitlers udtalelser under 2. Verdenskrig.

Nu har modstandere dog alligevel valgt at give Trump den efterspurgte mur.

De har bygget den til ham med pigtråd på toppen og skiltet “Keep out” – dog ikke på grænsen til Mexico, men derimod rundt om Trumps stjerne fra 2007 på den såkaldte Walk of Fame-strækning i Hollywood.

Værket er ifølge CNN sat op af gadekunstneren Plastic Jesus, og er sidenhen blevet delt og kommenteret markant på de sociale medier med blandt andet påstande som “nu har Donald Trump endelig fået sin mur”.