S: DF svigter løfte om nej til topskattelettelser

Dansk Folkeparti (DF) svigter vælgerne ved ikke at ville garantere, at de ikke vil lægge stemmer til topskattelettelser.

Det mener Nicolai Wammen, Socialdemokraternes politiske ordfører, efter DF's sommergruppemøde, hvor partiet fremlagde dets politiske visioner.

- Vi har gennem hele sommeren hørt Kristian Thulesen Dahl og DF tale om velfærd frem for topskattelettelser.

- Men efter i dag står det klart, at DF er parat til at lade Liberal Alliance bestemme kursen, når det gælder om, hvorvidt pengene skal bruges på investeringer i vores velfærd eller brændes af på topskattelettelser, siger Nicolai Wammen.

Selv om Dansk Folkeparti ikke ønsker at sænke skatten for dem, der tjener mest, ville partiets formand på et pressemøde onsdag ikke afvise, at topskattelettelser kan komme på tale i efterårets forhandlinger.

- Vi har den arbejdsmetode i Dansk Folkeparti, at vi ikke går ind ad døren til forhandlingslokalet med ultimative krav, sagde Kristian Thulesen Dahl.

Omvendt har Socialdemokraterne været ude og afvise, at de vil være med til give nogen former for topskattelettelser forud for forhandlingerne.

Dermed håbede de på at kunne indgå en alliance med Dansk Folkeparti og dermed sætte snakken om topskattelettelser skakmat, inden forhandlingerne overhovedet var gået i gang.

- Vi opfordrer derfor stærkt til, at Kristian Thulesen Dahl kommer tilbage på sporet, så vi i fællesskab kan sikre, at det bliver investeringer i velfærd og uddannelse, der bliver prioriteret i efterårets forhandlinger.

- Det er det, Danmark har brug for. Ikke topskattelettelser, siger Nicolai Wammen.

Dansk Folkeparti understregede på deres sommergruppemøde, at de går efter at få så meget af deres politik gennemført som muligt til efterårets forhandlinger.

De ser meget positivt på et samarbejde med Socialdemokraterne, så topskatterne derved undgås.

Men det kræver, at Socialdemokraterne til gengæld går med til en række stramninger på udlændingeområdet, lyder det fra DF.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip