Tidligere trafikminister Jacob Buksti er død

Jacob Buksti er død i en alder af 69 år efter længere tids sygdom. Det skriver hans søn på sin Facebookprofil.

Jacob Buksti er død i en alder af 69 år efter længere tids sygdom. Det skriver hans søn på sin Facebookprofil.

Den tidligere socialdemokratiske politiker og trafikminister Jacob Buksti er død. Det skriver TV2, der har informationen fra Jacob Bukstis søns Facebookprofil.

Jacob Buksti blev 69 år gammel.

- Livet er en underlig størrelse og ikke altid retfærdigt. I dag var dagen hvor min far forlod denne jord.

- Jacob var en mand, der altid kæmpede for det, han troede på. Og det var tilfældet helt til sidst. Jeg er utrolig stolt af at kunne sige, at han er min far. Et på alle måder ordentligt menneske, skriver Michael Buksti på sin Facebookprofil.

Til Ekstra Bladet fortæller Michael Buksti, at Jacob Buskti døde efter længere tids sygdom.

- Min far sov tirsdag stille ind tirsdag eftermiddag. Han har været syg gennem en længere periode. Vi er selvfølgelig allesammen meget kede af det, men det var, som det skulle være, siger Michael Buksti til Ekstra Bladet.

Jacob Buksti var uddannet fra Aarhus Universitet og var fra en tidlig alder medlem af Socialdemokratiet, for hvilke han sad i Folketinget fra 1994 til 2005.

Han var trafikminister i Poul Nyrup Rasmussens regering fra februar 2000 til november 2001.

Karrieren i Folketinget fik alvorlige knubs, da Jacob Buksti blev tager for at overskride hastighedsgrænsen markant i 2003. Det skete efter, at han selv havde talt imod fartsyndere.

Han selv lagde skylden for sin exit fra Folketinget hos Socialdemokratiets Nyrup-fløj, som han følte kørte kampagne imod ham.

Det skete, da Helle Thorning-Schmidt og Frank Jensen dystede om formandskabet i Socialdemokratiet.

Ud over sin karriere i Folketinget skrev nu afdøde Jacob Buksti en stribe bøger.

- Socialdemokratiet har i dag mistet en af 90'ernes skarpeste strateger. Æret være Jacob Bukstis minde. Varme tanker går til familien, skriver medlem af Folketinget for Socialdemokratiet Rasmus Horn Langhoof på det sociale medie Twitter.

/ritzau/

Dagens Underholdning