Venstre er politianmeldt for brud på disse regler

Venstre i Rudersdal Kommune er blevet politianmeldt for brud på loven om politiske partiers regnskaber. Det skriver Politiken.

Liberalt Erhvervsforum, en såkaldt erhvervsklub, har ifølge formanden for klubben doneret i omegnen af 400.000 kroner forud for folketingsvalget i både 2011 og 2015 til Venstres lokalafdeling i samme kommune.

Det er samme afdeling, hvor nuværende finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) stiller op.

Nordsjællands Politi bekræfter at have modtaget anmeldelsen, som Anders Højsted siger, at han har indgivet. Han er aktivt medlem af Radikale Venstre.

- Det har ikke noget at gøre med, at det er Venstre. Jeg ville også have politianmeldt Radikale Venstre, hvis jeg fandt ud af, at der var nogen, der havde snydt med de ting.

- Det har noget at gøre med, at jeg vil have, at vores politikere opfører sig ordentligt og overholder loven. Jeg vil have, de bliver stillet til ansvar, hvis de ikke gør det, siger han til Politiken.

Gitte Rasmussen, formand for Venstre i Rudersdal Kommune, ønsker ikke at kommentere sagen, fordi hun ikke kender til anmeldelsen.

Hun skriver i en skriftlig kommentar til Politiken, at der i sagen, som tidligere har været fremme, skete en "beklagelig fejl, som der efterfølgende er rettet op på".

- Vi har ingen interesse i at holde bidrag skjult. Vi er stolte, af alle bidrag vi får, skriver hun.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen har over for dagbladet ingen kommentarer.

/ritzau/

Dagens Gossip