10 ting, som amerikanere, der rejste til Europa, var overraskede over

Skrevet af Mathias Madsen

20/02/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selvom det virker normalt for nogle, kan det virke mærkeligt for andre.

Dagens topnyheder

De fleste har nok prøvet at være på ferie og opleve en skik, smage noget mad eller noget tredje, som man finder dybt bizart, underligt eller måske ligefrem ulækkert. 

Sådan er det med forskellige kulturer, men mange glemmer nok at tænke på, at udlændinge synes det samme om nogle danske ting. 

Prøv for eksempel at overveje, om du ville synes, friturestegt grisehud lyder lækkert? Alligevel elsker du måske flæskesvær!

Buzzfeed har 10 amerikanere delt, hvad de blev overraskede over, da de rejste til Europa, og selvom meget af det ikke handler om Danmark, så er det alligevel utroligt, at man kan blive overrasket over det. 

Læs med herunder:

1 - Drikkevand i Tyskland

Èn amerikaner har undret sig over, at tyskerne drikker øl, sodavand eller vand med brus, når de har det "reneste, sikreste og lækreste postevand."

2 - Åbningstider

Den næste her handler formentlig også om Tyskland. Her bliver der nemlig stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor ingen butikker har åben om søndagen - selv supermarkeder! 

I Danmark kan mange nok nikke genkendende til, at mange butikker har lukket om søndagen, men heldigvis har de fleste supermarkeder åbent. 

3 - Alt er gammelt

Rigtig mange amerikanere bliver overraskede over, hvor gammelt alt er i Europa. 

Når man kommer fra et land, der ikke er mere end et par hundrede år gammelt, er det klart, at man kan blive imponeret over at "spise i en restaurant fra det 18. århundrede, sidde på en bar, der har været åben siden 1100-tallet eller bo på et hotel, der har været åben siden det 15. århundrede."

Tænk hvis de fandt ud af, at vores flag er mere end 800 år gammelt. 

4 - Fest som en europæer

"Sådan fester en tysker: Forfest en fredag kl. 23:00, tag i byen klokken 02:00, forlad byen klokken 06:00 om lørdagen. Tyskere er vanvittige, på en god måde," lyder det fra én amerikaner, som er overrasker over, hvor vilde tyskerne er til at feste. 

Det niveau vil mange danskere dog nok også mene, at de kan holde. 

5 - Afslappende restaurantoplevelse

"I Europa bliver tjenere betalt en løn, som gør, at de ikke behøves drikkepenge," lyder ét udsagn, og det må være underligt, når man er vant til at give 20-30% i drikkepenge. 

Vedkommende påpeger desuden, at det er dejligt at spise på en restaurant, hvor man ikke bliver jaget ud, så snart man er færdig med at spise. 

6 - Cykler overalt

I Danmark er vi kendt for vores mange cykler og gode cykelstier, men ét sted overgår os; nemlig Amsterdam. 

Holland er nemlig det land i verden, hvor der er flest cykler pr. indbygger, og særligt i Amsterdam er der cykler overalt, hvilket amerikanske turister tilsyneladende ligger mærke til. 

"[...] antallet af cykler foran hovedbanegården. Hvordan f*ck finder folk deres cykler, når de har parkeret dem," lyder det således. Det kan en københavner måske svare på?

7 - Pik og patter overalt

En anden ting, der er meget anderledes fra USA til Europa, er vores afslappede forhold til nøgenhed. 

"Pornomagasiner står på hylder midt i byen. En kæmpe grafitti-penis og alle var ligeglade. Fik mig til at indse, hvor sarte vi er i USA," lyder det således fra en amerikaner, som elsker europæernes afslappede tilgang til den nøgne krop. 

8 - Alder og alkohol

I USA skal man være 21 år, før man må drikke alkohol. I de fleste europæiske lande er der ikke nogen aldersgrænse, og hvis der er, er den 16 eller 18 år. 

"Jeg var 16 år og bestilte en øl på McDonald's," lyder det således overrasket fra en amerikaner. 

9 - At skulle betale for at gå på toilettet

I de fleste europæiske storbyer - inklusiv de danske - skal man betale lidt småpenge for at komme på toilettet. 

Beløbet sørger for, at toiletterne ikke bliver brugt af hjemløse og junkier, ligesom det er med til at betale for, at toiletterne er rene, men det er ikke noget, som man ser særlig ofte i USA. 

Alligevel giver det meget god mening. 

10 - Sen aftensmad

Den sidste her gælder næppe de nordiske lande. 

Flere amerikanere påpeger nemlig, at det er bizart, at europæere først spiser klokken 21 eller endda klokken 22. Og det tænker mange danskere måske også. 

Herhjemme spiser de fleste nemlig aftensmad omkring klokken 18.