Oplev de 10 mest fantastiske rejsemål i Nordtyskland

Foto: Hamborg / Shutterstock

Over hele Tyskland kan du finde utrolige destinationer fyldt med fantastisk naturskønhed, historiske seværdigheder, religiøse landemærker og interessant kultur.

Selv om hotspots som München og Frankfurt absolut er værd at udforske, så må du ikke gå glip af de mange store byer, der ligger længere nordpå. Nordtyskland har en række mindre kendte destinationer, som for eksempel havnebyen Lübeck, den travle by Hamborg og den gotiske by Stralsund.

Nyd din tid i Deutschland ved at udforske disse fantastiske og uforglemmelige destinationer i Nordtyskland.

10. Rostock

Selvom byen blev ødelagt under 2. verdenskrig og senere slået af DDR byplanlæggere, kan Rostock prale af flere sjove attraktioner som historiske bygninger, en zoologisk have og en af ​​de smukkeste strande i Tyskland.

I byen Rostock bør du afsætte tid til at besøge Petrikirche og klatre op i kirkens enorme tårn, beundre de resterende byporte og byens mure, der hedder Stadtmauer og besøge rådhuset. Rostock Zoo er meget populær blandt familier, og den nærliggende Warnemünde-strand, komplet med historisk fyrtårn, er en fantastisk måde at tilbringe dagen, når vejret er behageligt (hvilket ikke er ofte desværre).

9. Helgoland

Når du virkelig ønsker at komme væk fra det hele, så er det svært at forestille sig et mere perfekt sted end Helgoland.Denne ø, beliggende ud for den tyske kyst i Nordsøen, er kendt for sit fravær af biltrafik.

For at komme rundt bliver du nødt til at  gå, og øen er kun tilgængelig med båd eller fly. Katamaraner besøger Hamburg dagligt, hvilket gør det perfekt for en dagstur. Takket være fantastisk natur er fotografering et populært tidsfordriv på Helgoland, og du vil højst sandsynligt gerne afsætte tid til det lokale museum og øens historiske bunkere. Den nærliggende ø Düne byder på fantastiske strande og klart vand.

8. Bjergkæden Harzen

I Tysklands centrale højland ligger bjergkæden kaldet Harzen mellem Elbe og Weser-floderne. På grund af de smukke omgivelser og de fantastiske toppe er Harzens bjerge hjemsted for flere populære landsbyer og byer.

I Bad Harzburg kan du slappe af i lokale kurbade eller tage svævebanen til nogle af bjergene. I Wernigerode kan du besøge et romansk slot og beundre bindingsværkshuse. Hver vinter i Goslar kommer bjergbyen til live med et pulserende julemarked. Andre fantastiske steder at udforske i Harzens bjerge er Thale, Braunlage og Stolberg.

7. Wismar

Denne havneby på den baltiske kyst er en anden fascinerende destination i Nordtyskland fyldt med historisk arkitektur, der er overraskende godt bevaret. Som en del af Hansestæderne har Wismar til tider været under svensk styre, hvilket giver en varieret kulturel atmosfære i byen til  den dag i dag.

Top attraktioner at se i Wismar omfatter 1500-tallets hollandske brønd og kunst-installation kaldet Wasserkunst, den 14. århundredes murstens kirke kaldet St. Nikolai, det store centrale torv kaldet Am Markt og det 18. århundredes Baumhaus lavet af massive træstammer og dekoreret med svenske hoveder kaldet Schwedenköpfe. Wismar er også et populært sted for havnerundfarter, der kan være meget naturskønne og romantiske omkring solnedgang.

6. Sild

En af Tysklands mest populære øer hedder Sild og tilhører den frisiske ø-gruppe og er nu en velkendt feriedestination for tyskerne. Sild kan prale af en vidunderlig kombination af rustik natur og moderne indkvartering.

En kort gåtur fra stråtækte huse og åbne marker kan du bo i en moderne hotel-suite og muntre dig på stranden. Det er også populært at leje cykler og  udforske øen på den måde. Du finder "Alt godt fra havet" på hver restaurants menu, og du vil ikke ønske at forlade øen uden at have smagt den ikoniske fiskeburger på Sild.

5. Stralsund

Enhver, der nyder historie eller unik arkitektur, vil elske at besøge byen Stralsund. Denne nordtysk by er pakket med gotisk arkitektur, og mange af de lokale apoteker, butikker og restauranter ligger i gamle kirker eller middelalderlige bygninger.

Stralsund er en havn, og på en dok i havnen kan du finde skibet Gorch Fock, der er en gammel tysk sejlbåd, der blev sænket og derefter bragt op og brugt af russerne efter anden verdenskrig. I dag kan besøgende gå rundt på skibet og se, hvordan livet var for sejlere fra fortiden. Noget der også er værd at se i Stralsund, er gode museer som Museum for Kulturhistorie og det imponerende og moderne Oceanographic Museum og Aquarium.

4. Øen Rygen

I Østersøen ud for nordkysten finder du Tysklands største ø. Øen Rygen er kendt for at være et sted, hvor man kan slappe af og nyde den skønne natur, og den kan prale af en bred vifte af smukke strande og betagende klinter.

Udendørs rekreation er Rygen største trækplaster, og mens du er der, kan du ride på heste, vandre langs Königsstuhls kridtklinter eller tage en tur på den traditionelle Rasender Roland, en smalsporet dampbane. Da øen Rygen er omgivet af vand, så er det bestemt skaldyr,  du skal bestille fra områdets mange restauranter. Sørg for at prøve den lokale specialitet kaldet fischbrötchen eller syltede sild på et friskt rundstykke.

3. Schwerin

Hovedstaden i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland er Schwerin, en smuk men stille by kendt for sine slotte og søer, der omgiver byen. Højdepunktet for et besøg i Schwerin er det enorme Schwerin Slot, som nu er hjemsted for statsparlamentet.

I nærheden kan du beundre Schwerins kunstsamlinger og den smukke Alten Garten. Hvis du er i humør til en fantastisk udsigt og lidt hurtig motion, så kan du betale et lille gebyr for at gå hele vejen til toppen af byens katedral og nyde  de fantastiske udsigter over hele regionen.

2. Hamborg

Den næststørste by i Tyskland er Hamborg, der har en enorm havn og som er  hovedstad for kultur og historie i regionen. Der er masser at nyde i Hamborg, både med hensyn til ting at se, kultur og den generelle høje levestandard, som Hamborg har vokset sig kendt for.

Gå ikke glip af Kuntshalle, Museum of Arts and Crafts, International Maritime Museum eller Hamburg Museum. Hamburg har flere broer end Venedig, London og Amsterdam til sammen, så prøv en guidet bådtur for at se så mange af dem som muligt. Du kan også snuppe en sportsbegivenhed i Hamborg, se en forestilling på Deutsches Schauspielhaus eller nyde nogle drinks og natteliv i Sternchanze-kvarteret.

1. Lubeck

Med en beliggenhed ved både Travefloden og Østersøen, har Lübeck en lang historie som en af Nordtysklands vigtigste havne og handelsdestinationer. For besøgende tilbyder Lübeck masser at lave, se og udforske, og meget af det befinder sig inden for Altstadt eller den gamle bydel.

Der finder du murstensbygningen Gothic Marienkirche, Heiligen-Geist-Hospitalet, Rathaus fra det 12. århundrede og Willy Brandt Hus, som nu er et museum for mandens liv og politik. Formentlig er den mest ikoniske struktur i byen Holstentor, en gigantisk port med to tårne, der fungerede som indgangen til Lübeck i middelalderen.

Dagens Gossip