120 meldes såret i nyt angreb i det østlige Tyrkiet

Mindst tre mennesker er blevet dræbt og 120 andre såret i et bilbombeangreb mod en politistation i byen Elazig i det østlige Tyrkiet torsdag morgen.

Det oplyser lokale sikkerhedskilder ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Ifølge den tyrkiske forsvarsminister, Fikri Isik, står Kurdistans Arbejderparti (PKK) bag eksplosionen, der fandt sted i haven foran den fireetager høje bygning.

- Vi vil forpurre PKK, ligesom vi forpurrede Fetö, siger ministeren til det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu med henvisning til den tyrkiske regerings betegnelse for Gülen-bevægelsen.

Regeringen beskylder den USA-baserede præst Fethullah Gülen for at stå bag sidste måneds kupforsøg i landet.

Elazig er en konservativ nationalistisk bastion og er blevet sparet for en stor del af den vold, der har ramt det sydøstlige Tyrkiet de seneste måneder.

Angrebet i Elazig sker, få timer efter at en bilbombe dræbte tre og sårede mindst 40 andre i byen Van, der ligeledes ligger i det østlige Tyrkiet.

Viceguvernøren i Van har givet militante fra PKK skylden for angrebet, der var rettet mod et politihovedkvarter i det centrale Ipekyolu-distrikt i byen.

De tyrkiske sikkerhedsstyrker er blevet ramt af næsten daglige angreb fra PKK, siden en to et halvt år gammel våbenhvile mellem parterne brød sammen i 2015. Hundredvis af betjente og soldater har mistet livet i konflikten.

Den tyrkiske regering har lovet at få ram på PKK i det østlige Tyrkiet. Regeringen er samtidig i gang med en massiv udrensning i landets militær i et forsøg på at finde de ansvarlige bag kupforsøget.

Flere end 40.000 mennesker er blevet dræbt, siden PKK greb til våben i 1984 med det formål at oprette en uafhængig stat for Tyrkiets kurdiske mindretal.

/ritzau/

Dagens Gossip