22-årig mand anholdt efter bombetrussel mod asylcenter

En mand, der truede med at sprænge sig selv i luften på et asylcenter i Nyborg, havde ikke sprængstoffer på sig.

- Han fremviste en cylinder af en slags. Den indeholdt ikke sprængstof, men vistnok noget parfume, siger vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi.

Den 22-årige mand blev anholdt efter en dialog med en af politiets forhandlere. Anholdelsen foregik ifølge politiet "uden dramatik".

- Det var angiveligt kærestesorger, der fik manden til at true med at sprænge sig i luften, oplyste politiet tidligere onsdag i en pressemeddelelse.

Den anholdte mand er fra Iran og bor på et asylcenter i Faaborg. Han skal nu afhøres, og politiet skal undersøge de nærmere omstændigheder i sagen, før det bliver afgjort, hvad han skal sigtes for.

Det var onsdag formiddag, at politiet fik en anmeldelse fra asylcentret om, at der var en person, som truede med at sprænge sig selv i luften. Den 22-årige mand befandt sig på asylcentrets tag.

Anmeldelsen kom klokken 11.16. Politiet sendte derefter politi og redningsmandskab til stedet og begyndte at evakuere centrets beboere til et sikkert sted.

Politiet valgte også at udstede generelt overflyvningsforbud over området ved asylcentret. Forbuddet gjaldt alle former fly. Herunder helikoptere og droner.

Forbuddet blev ophævet igen efter anholdelsen.

Politiet havde afspærret en strækning på flere hundrede meter på vejen til asylcentret ifølge fyens.dk, der havde en reporter på stedet. Ud over politiet var brandvæsnet og Falck ifølge mediet også massivt til stede.

/ritzau/

Dagens Gossip