25.000 pilgrimme samlet i Lourdes beder for fred i verden

Omkring 25.000 romersk-katolske pilgrimme er samlet i den franske by Lourdes for at fejre Jomfru Marias opstigning til himlen.

Festlighederne bliver afholdt under et stort sikkerhedsopbud, efter at Frankrig er blevet ramt af flere angreb på det seneste. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Luftrummet over Lourdes er lukket, mens gaderne omkring helligdommen er afspærret for trafik. Ligeledes holder helikoptere og flere hundrede soldater med automatvåben nøje øje med ceremonien.

Fejringen af Jomfru Maria, der kulminerer mandag, er den første store katolske begivenhed i landet, efter at præsten Jacques Hamel fik skåret halsen over 26. juli, da to jihadister stormede hans kirke.

- Vi er kommet for at bede om fred i verden, som synes at være i kaos, siger Piet Tarappa, en indonesisk forretningsmand, til AFP.

Lourdes, der ligger ved foden af Pyrenæerne, er et af Europas største pilgrimsmål. Hvert år rejser op mod seks millioner katolikker til byen, hvor Jomfru Maria ifølge troen viste sig i en grotte i 1858.

/ritzau/

Dagens Underholdning