27-årig anholdt for at planlægge angreb mod tysk byfest

En eliteenhed fra tysk politi har anholdt en 27-årig mand, som mistænkes for at planlægge et angreb ved en byfest i byen Eisenhüttenstadt i slutningen af august.

Det skriver det tyske magasin Focus onsdag.

Politiet har fundet sprængstoffer i mandens lejlighed, siger en polititalsmand ifølge magasinet.

Focus rapporterer yderligere, at den 27-årige er tilhænger af salafismen, der er en fundamentalistisk retning inden for islam.

Brandenburgs premierminister, Dietmar Woidke, fra det socialdemokratiske SPD, bekræfter, at en terrormistænkt er anholdt.

Eisenhüttenstadt ligger i det østlige Tyskland i delstaten Brandenburg, tæt ved den polske grænse.

Byfesten skal efter planen finde sted fra 26.-28. august.

Tyskland var indtil sidste måned blevet forskånet for den type af islamistiske angreb, som nabolandene Frankrig og Belgien blandt andet har oplevet.

Men i slutningen af juli tog den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat skylden for to angreb i Tyskland. Det ene på et tog nær Würzburg og det andet ved en musikfestival i Ansbach.

Derudover blev ni personer dræbt af en 18-årig, mentalt forstyrret tysk-iraner i München i juli.

I München er sikkerheden skærpet forud for årets store ølfestival, Oktoberfest. Den holdes fra 17. september til 3. oktober.

De seks millioner mennesker, der ventes at komme til München i de dage, må ikke tage rygsække med ind i ølteltene. De skal desuden igennem sikkerhedstjek, skriver Reuters.

/ritzau/

Dagens Underholdning