50.000 arbejdere raser efter massefyring hos Binladin i Saudi-Arabien

Skrevet af admin

01/05/2016

Mest læste i dag

Fyrede arbejdere i entreprenørgruppen Binladin Group i Saudi-Arabien er rødglødende og har stukket ild på busser, der tilhører den store virksomhed.

Det skriver netavisen The Independent.

Der skal være sat ild til ni busser i protest mod massefyring og manglende lønudbetaling.

Avisen al-Watan skriver ifølge Reuters, at Binladin - stiftet af terroristen Osama bin Ladens far - har fyret 50.000 ansatte.

The Independent skriver, at Binladin Group er i svære økonomiske problemer med en gæld på 30 milliarder dollar - næsten 200 milliarder kroner.

Den samlede arbejdsstyrke hos Binladin var inden fyringen 200.000.

De 50.000 fyrede er tilsyneladende udlændinge, og de har nu fået udleveret udrejsevisa af arbejdsgiveren, sådan som reglerne er for udenlandsk arbejdskraft i Saudi-Arabien.

Imidlertid nægter de ifølge al-Watan at forlade landet, før de har fået deres løn. Nogle af dem skal ikke have fået løn i fire måneder.

Aktiviteterne i Saudi-Arabien er raslet ned på grund af faldet i olieprisen. Olie er Saudi-Arabiens suverænt største indtægtskilde.

Ydermere suspenderede den saudiarabiske regering i september 2015 Binladin Group fra deltagelse i offentlige udbud, efter at en af Binladins byggekraner kollapsede i Mekka og dræbte 107 mennesker.

Binladin Group blev grundlagt i 1930'erne af faderen til den nu afdøde leder af terrorgruppen al-Qaeda Osama bin Laden.

Faderen udvandrede fra Yemen og begyndte at bygge veje og bygninger i Saudi – Arabien, da der blev fundet olie, som så finansierede opbygningen af landet.

Byggegiganten står bag etableringen af store dele af landets vejnet, byggeri af lufthavne og skyskrabere.

Al-Qaeda-leder Osama bin Laden var en af faderens 50 sønner.

I 1993 blev Osama bin Laden vippet ud af Binladin og mistede sine aktier, mens familien slog hånden af ham.

/ritzau/