AaB smadrer Sønderjyskes drøm om topplacering

04/10/2015

Sønderjyske mødte op med optimisme og muligheden for at bide skeer med FC Midtjylland i toppen af rækken med tre point, men blev kørt totalt over af et sprudlende AaB-hold søndag.

AaB vandt hjemme hele 5-0 i opgøret i Alka Superligaen - blandt andet på tre scoringer på otte minutter i anden halvleg, efter at AaB var kommet foran efter blot fire minutter.

Dermed kravler AaB op på femtepladsen med 16 point for 11 kampe lige efter Sønderjyske, der med 18 point indtager fjerdepladsen efter 11. runde, hvor der skal uddeles tv-penge.

Det var AaB-træner Lars Søndergaards første møde sin tidligere klub, og han kunne næppe have forestillet sig et bedre af slagsen. Søndergaard havde igen Jakob Ahlmann med, som erstattede en skadet Patrick Kristensen i forhold til nederlaget til Viborg.

Hos gæsterne er den skadede kantspiller Troels Kløve ude i længere tid, og der var samtidig debut til hollandske Kees Luijckx i en kamp, hvor Sønderjyske skulle følge op på 4-0-sejren over OB i seneste runde.

Men AaB var skarpe fra start, og kampen var helt ung, da AaB's Henrik Dalsgaard tog chancen langt ude fra.

Det hårde skud blot blev pareret af Sønderjyske-målmand Marin Skender, og riposten landede for fødderne af Lukas Spalvis, der bragte hjemmeholdet foran 1-0 efter små fire minutter.

Sønderjyske var under pres fra et oplagt hjemmehold i begyndelsen, hvor blandt andre Jakob Ahlmann og Henrik Dalsgaard var i hopla på kanterne.

Efter blot et kvarter blev det 2-0. Sønderjyske fik ikke clearet bolden i forsvaret. Den sprang ud til Nicolaj Thomsen, hvis afslutning blev rettet af og snød Skender fuldstændigt.

Herefter slappede AaB lidt af, og tempoet dalede. Sønderjyske erstattede Thomas Dalgaard med Tommy Bechmann i angrebet efter pausen, men det var AaB, der fortsat dirigerede opgøret efter pausen, og efter en times spil gik det pludselig stærkt.

Det blev 3-0 ved Thomas Enevoldsen på et lumsk langskud i kampens 60. minut, og fem minutter senere var det Lukas Spalvis, der tæmmede en aflevering fra kanten med brystet og bankede bolden i kassen bag Skender med sin ottende sæsonscoring.

Tre minutter senere var det så den unge AaB'er Frederik Børsting, der fulgte op på en ripost og gjorde ydmygelsen af Sønderjyske total med scoringen til 5-0.