Ajax-danskere får spilletid i Champions League-fiasko

05/08/2015

Den hollandske storklub Ajax Amsterdam er ude af Champions League-kvalifikationen efter et nederlag på 2-3 hjemme mod Rapid Wien.

Efter 2-2 i det første opgør går østrigerne videre til den afgørende kvalifikationsrunde med samlet 5-4, mens Ajax i stedet må spille om kvalifikation til Europa Leagues gruppespil.

Viktor Fischer var i startopstillingen for Ajax, der kunne spille sig videre med 0-0 i Amsterdam.

Men hvis det var planen for Ajax, så måtte holdet hurtigt lave den om, for allerede efter 12 minutter kom østrigerne foran.

Ved pausen førte Rapid Wien 2-0, og dermed var Ajax tunget til at score tre gange.

Først reducerede Arkadiusz Milik, mens Nemanja Gudelj udlignede for Ajax. Mellem de to scoringer var Viktor Fischer skiftet ud.

Kort efter udligningen bragte Louis Schaub med sit andet mål atter wienerne foran, og Ajax skulle derfor score to gange for at gå videre.

I forsøget på at gøre det blev Lasse Schöne sendt på banen, men danskeren formåede ikke at score.

Nicolai Boilesen og Lucas Andersen var ikke med i Ajax-truppen til kampen.

De norske mestre Molde kommer heller ikke i Champions League i år. Trods et imponerende comeback ryger nordmændene ud på reglen om udebanemål.

Nordmændene havde spillet 1-1 i det første opgør ude mod Dinamo Zagreb, og alt tydede på et klart norsk exit, da Zagreb midtvejs i tirsdagens første halvleg kom foran 3-0 efter det tredje mål på fem minutter.

Men Molde kom flot tilbage og fik udlignet til 3-3 i en dramatisk kamp, hvor nordmændene også fik udvist en spiller, men til gengæld selv brændte to straffespark.

Molde fik dog ikke scoret det forløsende mål, der kunne have fuldbyrdet et sensationelt comeback.