Allan Kuhn og Malmö FF taber pokalfinale efter drama

05/05/2016

Et rødt kort blev dyrt for svenske Malmö FF og træner Allan Kuhn, der torsdag tabte den svenske pokalfinale efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Dermed kunne bundholdet Häckens spillere og fans juble over en overraskende triumf på Swedbank Stadion i Malmø.

Der var ellers lagt op til fest for Kuhns tropper, der fik en perfekt optakt til pokalfinalen i form af tre skrivebordspoint. Det Svenske Fodboldforbund valgte torsdag at tildele Malmö FF en 3-0-sejr og dermed tre point efter en skandalekamp.

Ligakampen mod Göteborg 27. april måtte afbrydes efter 77 minutter på grund af et kanonslag, der blev kastet fra Göteborg-tilskuere og var tæt på at ramme Malmö-spilleren Tobias Sana og en dommer.

De tre point bringer Malmö FF op på en delt førsteplads i ligaen, og senere torsdag tegnede alt til en perfekt dag for Kuhns tropper, der førte 2-0 ved pausen i pokalfinalen mod Häcken.

Kort inde i anden halvleg blev Oscar Lewicki dog udvist, og det blev dyrt. Häcken scorede to hurtige mål og tvang finalen ud i forlængelse, hvor der ikke blev scoret. Dermed skulle det hele afgøres på straffespark.

Malmö-spillerne satte fire på stribe, det fjerde sat ind af danske Anders Christiansen. Da Häcken samtidig havde brændt et spark, var det op til Erdal Rakip at afgøre tingene for Malmö, men han brændte.

Häcken fik udlignet, og der måtte både et sjette og et syvende spark til, før kampen var afgjort til Häckens fordel.