Anaheim og Andersen misser matchbold for finaleplads

28/05/2015

Anahaim Ducks med Frederik Andersen på mål skal ud i en syvende og afgørende kamp i forsøget på at spille sig i finalen i slutspillet i den nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Det er facit, efter at Anaheim natten til torsdag dansk tid endnu engang blev besejret på udebane af Chicago Blackhawks, der vandt 5-2 og udlignede i semifinaleserien.

Begge hold har været stærke på hjemmebane sæsonen igennem, og derfor er det ikke overraskende, at Chicago fik udlignet.

Men i modsætning til flere af de tidligere kampe i semifinalerne, var Chicago klart det bedste hold i kampen i almindelighed - og i første og anden periode i særdeleshed.

Kun en række sprællemandsredninger fra Frederik Andersen holdt i første periode Anaheim inde i kampen, men i anden periode måtte han give fortabt og lade tre mål slippe ind.

Især ved målet til 3-0 så den danske keeper usikker ud, og han har nu lukket 14 mål ind i tre kampe - et uhørt højt antal for den ellers så sikre sidste skanse.

Anaheim Ducks kastede alligevel alle kræfter ind i kampens sidste halvdel i forsøget på at hente tremålsføringen, og det lykkedes udeholdet at score to mål og lægge et sidste maksimalt pres på Blackhawks.

Men håbet blev punkteret med fire minutter igen af kampen, da Andrew Shaw nettede til 4-2 for hjemmeholdet.

Herefter blev Frederik Andersen pillet ud i et forsøg på at etablere power play. I stedet kunne Chicago score til slutresultatet 5-2 i et tomt mål.

Syvende og afgørende kamp spilles på Anaheim Ducks' hjemmebane i Californien lørdag. Vinder Anaheim, bliver Frederik Andersen den anden dansker, der kommer i en NHL-finale.

Vancouver Canucks og Jannik Hansen nåede i 2011 finalen om Stanley Cup-trofæet.