Andersen storspiller på sejrrig dansk NHL-dag

10/02/2016

Den bedste amerikanske ishockeyliga, NHL, har efterhånden en del danskere blandt aktørerne, men det er ikke hver dag, der er fem på isen samme dag og endnu sjældnere, at samtlige vinder - fire af dem endda på udebane.

Det var ikke desto mindre tilfældet natten til onsdag dansk tid, hvor især målmand Frederik Andersen imponerede for Anaheim Ducks.

Den danske målmand stoppede 28 ud af 29 skudforsøg fra hjemmeholdet Philadelphia Flyers, og det sikrede Anaheim en sejr på 4-1, selv om man faktisk tabte skudstatistikken 26-29.

Det blev også til danske point, da både Frans Nielsen for New York Islanders og Lars Eller for Montreal Canadiens leverede hver en assist i sejrene på henholdsvis 3-2 over Columbus Blue Jackets og 4-2 over Tampa Bay Lightning.

Islanders' sejr kom efter straffeslagskonkurrence, hvor Frans Nielsen leverede det ene af udeholdets to scoringer, som sikrede sejren.

Det blev til masser af istid men ingen point for Nikolaj Ehlers og Jannik Hansen, som begge hentede sejre på udebane.

Winnipeg Jets med Ehlers på isen i næsten 20 minutter vandt 2-1 ude mod St. Louis Blues efter straffeslagskonkurrence.

Jannik Hansen fik godt 17 minutter på isen for Vancouver Canucks, som hentede en sejr på 3-1 over Colorado Avalanche.