Andrew Hjulsager afværger endnu en dansk U21-nulløsning

13/10/2015

Det danske U21-landshold vandt tirsdag aften 1-0 over Bulgarien på hjemmebanen i Aalborg. Dermed har det danske hold fire point efter to kampe i EM-kvalifikationen.

Det lignede ellers længe, at U21-drengene skulle gentage nulløsningen fra fredagens kamp mod Wales, selvom træner Niels Frederiksen havde foretaget tre udskiftninger i startopstillingen for at få prikket hul på målbylden.

Kenneth Zohore fik chancen på toppen i stedet for Marcus Ingvartsen, Frederik Børsting kom ind på midtbanen i stedet for Christian Nørgaard, mens Jakob Blåbjerg overtog venstrebacken fra Patrick Da Silva.

Danmarks første store chance kom efter en god halv times spil, da bulgarernes målmand kom på skovtur. Lucas Andersen kunne dog ikke få lagt bolden an til skud, selvom målet stod tomt.

Få minutter fik den bomstærke OB-angriber Kenneth Zohore en god mulighed, som dog endte i sidenettet i en situation, hvor der godt kunne have været fløjtet for straffespark, da en bulgarsk forsvarer havde godt fat i danskerens trøje.

I pausen talte landsholdets assistenttræner Henrik Clausen endnu engang om, at der skulle være mere kvalitet i holdets afslutninger.

Alligevel lignede det længe, at U21-landsholdet igen skulle gå fra banen uden mål, men så dukkede Brøndbys Andrew Hjulsager op med små tyve minutter tilbage af kampen.

Jakob Blåbjerg mistede bolden i bulgarernes felt, men Hjulsager stod rigtigt placeret og kunne overtage bolden, hvorefter han hårdt presset kunne sende den langs jorden ind i kassen til stor jubel for både spillerne og de fremmødte tilskuere på Aalborg Stadion.

Minuttet efter var Lucas Andersen et mulehår fra at gøre det til 2-0, da han smaskede bolden på stolpen. Mere blev det dog ikke til i kampen, som Danmark vandt 1-0.

Trods nederlaget er Bulgarien stadig nummer et i gruppen med ni point efter fem kampe.