Arbejdernes Landsbank sætter overskuddet over styr

En af Danmarks største banker, Arbejdernes Landsbank, har givet et uvant minus i første halvår, da man har tabte millioner og atter millioner på sine værdipapirer. Det skriver banken i sit regnskab.

Bankdriften er som sådan gået fornuftigt med pæn fremgang. Men et sort hul på 351 millioner kroner på det såkaldte beholdningsresultat - afkastet på bankens egne værdipairer - har sendt halvårets resultat ned på minus 17,1 millioner kroner.

- Vi er meget tilfredse med, at den klassiske bankdrift i Arbejdernes Landsbank fortsat udvikler sig meget positivt. Til gengæld er vi ikke tilfredse med afkastet på bankens store egenbeholdning.

- Beholdningsresultatet er hårdt ramt af turbulensen på de finansielle markeder og et fortsat meget lavt renteniveau, hvilket Brexit-afstemningen i slutningen af juni var med til at forværre yderligere, skriver banken.

Arbejdernes Landsbank venter bedring i andet halvår, men må alligevel sænke sin forventning til hele årets resultat før skat til 325 millioner kroner mod tidligere 400 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip