Arsenal skyder United i sænk på 20 minutter

04/10/2015

Arsenal løb fuldstændigt Manchester United over ende i søndagens stormøde i Premier League i London.

På 20 helt forrygende første minutter var kampen reelt afgjort, inden den rigtig var kommet i gang, og Alexis Sánchez blev kampens store spiller med en hælscoring og et langskud op i krogen.

Arsenals ene mål var på den måde flottere end det andet, og ind imellem chilenerens to scoringer, var der også plads til, at Mesut Özil deltog i festen en enkelt gang.

Dermed blev Uniteds håb om at generobre førstepladsen i Premier League slukket for denne gang. Arsenal indtager nu andenpladsen i ligaen med 16 point foran United med samme antal point, men med en dårligere målscore.

Manchester City topper ligaen med 18 point.

Man kan sige, at Arsenal måske også havde noget at bevise. Op til kampen havde Arsène Wenger brokket sig højlydt på et pressemøde over mediernes negative fokus med afsæt i Champions League-nederlaget til Olympiakos.

Samtidig havde United-manager Louis van Gaal nævnt Arsenal som ligaens taktisk og teknisk bedste mandskab.

Og manageren fik ret.

Arsenal var som skudt ud af en kanon fra start. Efter seks minutter flød kombinationerne, og fra Mesut Özil endte bolden hos Alexis Sánchez, der smukt drejede bolden i mål med hælen til 1-0.

Minuttet senere eksploderede hjemmeholdet igen, da Theo Walcott blev sendt af sted i hidsig fart.

Walcott stoppede op og lagde bolden til rette for Özil, der sikkert placerede den bag David De Gea, der ligesom resten af United-holdet dårligt havde tid til at forstå, hvad der foregik.

Herefter slappede hjemmeholdet lidt af, inden der blev skudt med skarpt igen. 20 minutter var der spillet, da Sanchez gled forbi to-tre United-spillere på kanten af feltet og hamrede bolden op i højre målhjørne til den vilde 3-0-føring.

United var nærmest i opløsning i en første halvleg, hvor man blev løbet fuldstændigt over ende, og med Arsenals lynscoringer var det første gang nogensinde i Premier Leagues historie, at United var bagud 0-3 efter så kort tid.

Efter en halv time burde det være blevet 4-0, men Aaron Ramsey brændte en helflugter helt alene med De Gea.

Van Gaal brugte pausen til at bytte rundt på brikkerne. Ud gik Memphis Depay og Matteo Darmian, og ind kom Marouane Fellaini og Antonio Valencia.

Herefter ramte kampen et lidt mere normalt tempo. Arsenal trak bremsen mere, men når de angreb var de farligere end United, som aldrig kom i nærheden af at hente point på Emirates, der efter 80 minutter klappede Sanchez fra banen, da han blev erstattet af Kieran Gibbs.