Arsenal udspiller Okore og gentager FA Cup-triumf

30/05/2015

Med Jores Okore på banen fra start skulle Aston Villa forsøge at hjemtage en sjælden titel til Birmingham-klubben, men Okore og co. endte som statister i Arsenals finaleshow.

På alle parametre var Arsenal bedst, og med en sikker 4-0-sejr sikrede klubben en gentagelse af sidste års triumf.

Det var favoritterne fra London, som var bedst i første halvleg, hvor Aston Villa havde store problemer med at spille sig frem til noget som helst.

Omvendt vadede Arsenal heller ikke i chancer i kampens indledning, men et par udmærkede tilbud blev det til.

Godt midtvejs burde Arsene Wengers mandskab være kommet i front, da Theo Walcott, som havde fået chancen fra start i stedet for Olivier Giroud, fik bolden foran et næsten tomt mål, men Kieran Richardson blokerede forsøget på målstregen med brystet.

Presset mod Jores Okore og resten af Aston Villa-bagkæden fortsatte, og fem minutter før pausen kunne holdet ikke længere stå imod.

Alexis Sánchez headede en bold på tværs af feltet, og med en præcis halvflugter med venstrebenet bankede Theo Walcott 1-0-føringen ind bag Shay Given i Aston Villa-målet.

Skulle Aston Villa have bevaret troen på overraskelsen i pausen, så blev den delvist punkteret af Alexis Sánchez fem minutter inde i an halvleg.

Fra 30 meter kanonerede den lille chilener bolden ind til 2-0 via overliggeren med et knækkende spark, som fuldstændig snød Shay Given.

Ondt blev værre for Aston Villa efter en god time, da holdet viste ringe opdækning ved en standardsituation. Arsenals tårnhøje anfører Per Mertesacker stod fuldstændig umarkeret, og med skulderen kunne han dirigere bolden ind til 3-0.

Kampen var reelt afgjort, for Arsenal var mindst et par niveauer over Aston Villa på dagen, og Birmingham-holdet havde nu en opgave med ikke at blive kørt endnu mere over.

Den mission mislykkedes også i finalen, da indskiftede Olivier Giroud gjorde det til 4-0 i tillægstiden i en situation, hvor Aston Villa-forsvaret igen snorksov. Holdet var ganske enkelt aldrig andet end statister i kampen.

Arsenal vandt også FA Cuppen i sidste sæson, hvor netop nedrykkede Hull City blev besejret med 3-2 efter forlænget spilletid.

Det var Arsenals 12. FA Cup-titel, hvilket er rekord i England. Arsène Wenger har stået for seks af dem.