Arsenals slutspurt redder et heldigt point mod Everton

23/08/2014

Arsenal var dybt nede i sækken, men på en helt uventet slutspurt fik Arsene Wengers tropper bjærget et heldigt 2-2-resultat hjem fra besøget hos Everton på Goodison Park lørdag aften.

London-klubben var ellers bagud 0-2 indtil otte minutter før tid, men først reducerede Aaron Ramsey, og i sidste minut fik Olivier Giroud headet en overraskende udligning ind.

Resultatet var meget bedre, end Arsenal-spillerne kunne have forventet efter en indsats, der i store perioder var uinspireret og uden sammenhæng.

Everton var især før pausen klart bedst i alle vigtige dele af spillet og bragte sig da også to mål foran.

Seamus Coleman scorede det første mål, da han headede et indlæg i nettet ved bageste stolpe. Og i halvlegens sidste minut gjorde Steven Naismith det til 2-0.

Romelu Lukaku fik med rå fysik udmanøvreret Per Mertesacker, inden han spillede på tværs til sin skotske holdkammerat, der lavede sit andet sæsonmål. Da lignede det en gentagelse af ydmygelsen i april, da Arsenal blev slået med 3-0 på samme stadion.

At Wenger lignede en tordensky, da han gik i omklædningsrummet skyldtes formentlig ikke udelukkende, at Arsenal appellerede for et frispark på Mertesacker i forbindelse med scoringen, som i øvrigt også så ud til at være scoret i offsideposition.

Franskmanden flåede stjerneindkøbet Alexis Sanchez ud og erstattede ham med Olivier Giroud, og Arsenal vågnede da også en smule efter pausen.

Men efter at tre pæne muligheder ikke blev udnyttet, var det som om, gæsterne mistede troen på et comeback.

Mesut Özil var ganske anonym, og Jack Wilshire blev mast i kamp med Evertons stærke midtbane. Men Ramseys reducering tændte nyt håb, og til sidst sørgede Giroud altså for, at Arsenal fik en forsonlig afslutning på en besværlig kamp.