Asylansøger overfalder medarbejdere i teltlejr i Thisted

To medarbejdere på asylcenteret Simons Bakke i Thisted blev natten til tirsdag tilsyneladende umotiveret slået ned af en asylansøger.

Det oplyser Lars Sloth, der er direktør i Børne- og Familieforvaltningen i Thisted Kommune.

Overfaldet skete ifølge direktøren omkring klokken 01, da medarbejderne gik en runde i området. Da de nåede sovesalen, blev den ene medarbejder slået i ansigtet og den anden i maven.

- Efterfølgende overmander de øvrige beboere gerningsmanden. Der bliver ringet efter politiet, og han bliver anholdt, siger Lars Sloth.

Direktøren fortæller, at der er tale om en yngre mandlig asylansøger, som for ganske nylig ankom til lejren. Der har ikke tidligere været hverken problemer eller konflikter med manden.

Efter overfaldet blev den ene medarbejder kørt til hospitalet, hvor vedkommende tirsdag formiddag fortsat er indlagt til observation.

Ifølge Lars Sloth er det første gang, at medarbejdere i teltlejren, der kan huse 370 beboere, har været udsat for et overfald af denne karakter.

- Derfor er vi meget optaget af at sikre vores medarbejdere fremadrettet. Vi går nu i gang med at gennemgå vores rutiner med henblik på at se, om noget skal ændres, siger han og oplyser, at der er iværksat professionel psykologbistand til de ansatte.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi oplyser kommunikationsafdelingen tirsdag middag, at asylansøgeren endnu ikke er blevet sigtet for overfaldet. Man er fortsat ved at undersøge forløbet.

Senere på dagen vil det blive besluttet, om der er grundlag for en sigtelse og eventuelt en fremstilling i grundlovsforhør.

/ritzau/

Dagens Underholdning