ATP-topchef forlader posten og flytter til USA

En ny mand eller kvinde skal overtage ansvaret for danskernes pensionsmilliarder. Topchef i ATP Carsten Stendevad har valgt at fratræde sin stilling, oplyser ATP i en pressemeddelelse.

Det sker på grund af sygdom i Carstens Stendevads nærmeste familie.

- Det er en vanskelig beslutning for mig at sige farvel til ATP. Men givet situationen er det rigtige for os som familie nu at have base i USA, siger den nu afgående direktør i en pressemeddelelse.

- Det har været et stort privilegium at være direktør for ATP. Jeg har nydt hver eneste dag. Nydt samarbejdet med bestyrelsen, ATP’s mange interessenter og ikke mindst medarbejderne - og jeg er stolt af de resultater, vi har opnået sammen, siger han.

43-årige Carsten Stendevad har været direktør i ATP siden april 2013. Han ventes at forlade topposten senere på året.

Den afgående ATP-topchef er gift og har to børn, og det er sygdom i hustruens familie i USA, der får Carsten Stendevad til at træffe beslutningen. Han har ikke et nyt job på hånden, fremgår det af pressemeddelelsen.

ATP’s bestyrelse har igangsat en rekrutteringsproces for at finde en ny topchef. Det skal falde på plads inden årets udgang.

ATP er en obligatorisk pensionsordning med knap fem millioner medlemmer. ATP’s formue er på 800 milliarder kroner. Ved udgangen af første kvartal 2016 modtog 982.000 pensionister ATP Livslang Pension.

/ritzau/

Dagens Gossip