Augsburg bænker Højbjerg i overraskende nederlag

25/04/2015

Lidt overraskende var Pierre-Emile Højbjerg blevet placeret på bænken, da FC Augsburg lørdag gæstede Hamburger SV i jagten på at sikre sig en Europa League-plads i næste sæson.

Højbjerg kom ind i løbet af anden halvleg og leverede oplægget til 2-2-målet, men Augsburg måtte alligevel se de tre point blive i Hamburg efter nederlag på 2-3.

Udeholdet fik en sløj start på kampen, da Ivica Olic og Pierre-Michel Lasogga havde gjort det til 2-0 for HSV allerede inden, der var spillet 20 minutter, men Raul Bobadilla fik reduceret til 1-2 før pausefløjt.

Med godt 20 minutter igen stemplede danske Højbjerg så ind efter sin indskiftning. Med en flot stikning fandt han Tobias Werner, som gjorde det til 2-2.

Augsburg formåede dog ikke at fortsætte comebacket, og i stedet blev Pierre-Michel Lasogga med sit andet mål matchvinder, da han gjorde det til 3-2 et minut efter Augsburgs udligning.

Højbjerg og co. beholder dog sjettepladsen, som giver adgang til Europa League i næste sæson, men afstanden ned til forfølgerne er blevet mindre og kan skrumpe til bare et enkelt point, hvis Werder Bremen søndag vinder over bundholdet Paderborn.

Hamburger SV's sejr var samtidig skidt nyt for Leon Andreassen og Hannover 96 i bundstriden. Danskeren spillede hele kampen, da holdet tabte 1-2 hjemme mod Hoffenheim, og med HSV-sejren er Hannover nu kun ét point foran HSV.

Skulle det lykkes Paderborn at besejre Werder Bremen søndag, vil Hannover ryge under nedrykningsstregen med blot fire runder igen.

Stuttgart, som også kæmper i bunden, smed en 2-0-føring væk hjemme mod Freiburg og måtte nøjes med 2-2, mens FC Köln og Bayer Leverkusen spillede 1-1.

Borussia Dortmund snuppede hjemme en sejr over Eintracht Frankfurt på 2-0.